Barion Pixel

Elizabeth Davis & Carol Leonard: Életkör | Könyv

3 999 Ft

A könyv sajnos elfogyott, utánnyomását várjuk a kiadótól.

Egy könyv, amelyet olvasva nemcsak múlik az öregedéstől való félelem, hanem szinte alig várjuk, mi minden áll még előttünk… Átfogó és bensőséges leírás a női életút szakaszaihoz kapcsolódó archetípusokról, amelyet minden nő (és akár a nők mélyebb megismerésére vágyó férfi is) útmutatóul és az önismeret értékes eszközéül használhat bármely életkorban.

„Ha választhatnék, hogy mi legyen az az öt könyv, amit minden nő elolvas, ez biztosan köztük lenne” (Nandu)

Második kiadás. Jaffa Kiadó, 2019.
296 oldal (puhatáblás)
ISBN 9789634751496

Elfogyott

Leírás

Amazon, Anya, Szerető vagy Matriarcha? Vajon egy negyvenes éveiben járó nő melyik életszakaszánál tart? Korábban könnyedén középkorúnak bélyegezték volna, de a 21. századi nőket már egyre kevésbé kötik a régi életkori kategóriák – így aztán a legutóbbi, 2006-os magyar megjelenése óta az Életkör csak még aktuálisabb lett. A két szerző, Elizabeth Davis és Carol Leonard által kidolgozott, születéstől halálig tartó női életkör szakaszai, a hagyományos archetípusok áthatják egymást, és a körnek nincs eleje, sem vége.
Bár a test működéséből következően bizonyos „vérmisztériumok” életkorhoz kötöttek – az első menstruáció vagy a változás kora -, saját sorsából adódóan minden nő más sorrendben éli meg az életkörét. Egyes szerepekhez többször is visszatér, másokat pedig egy az egyben kihagy. Lehet saját munkaterületén tapasztalt már huszonévesen, megélheti Szerető énjét válás után ötvenévesen, vagy lehet először Anya a negyvenes éveiben. Bábaként és női önismereti csoportok vezetőjeként a szerzők saját tapasztalataikra építve dolgozták ki az archetípusokat, aszerint, hogy a Születés, a Szerelem, az Alkotás vagy a Halál áll-e éppen az előtérben, illetve hozza el az elengedhetetlen változásokat.
A könyv része egy izgalmas teszt is, melynek segítségével az olvasó meghatározhatja, élete jelenlegi periódusában melyik archetípus áll hozzá a legközelebb, és milyen folyamatoknak lesz részese – ezáltal harmonikusabban élheti át azokat.

A női ügyek szakértőjeként elismert ELIZABETH DAVIS bábaként, gyógyító praktikák specialistájaként és tanácsadóként is dolgozott. Számos fórumon tart előadásokat a bábaságról, a szexualitásról és a spiritualitásról. Szabadidejében könnyűbúvárkodik, kertészkedik és túrázik. Elizabeth Davis Kaliforniában él, három gyermek édesanyja.

CAROL LEONARD, a modern bábamozgalom ősanyja, okleveles bába, már három évtizede praktizál. Ő volt az egyik alapítója az Észak-Amerikai Bábaszövetségnek. Saját birtokán, New Hampshire-ben egy Longmeadow Farm Szülőotthon nevű szülésközpontot vezet. Szívesen kertészkedik, síel és horgászik. Ezenkívül gyógynövényeket termel, szabadon tartott állatai vannak, és három megzabolázhatatlan fiúunokájával tölti az idejét.

További információk

Tömeg 0.262 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Elizabeth Davis & Carol Leonard: Életkör | Könyv” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük