Barion Pixel

Vízbenszülés | nyomtatott vagy e-könyv

2 990 Ft

Ha várandósként vonz a vízben szülés, de nem tudod, hol és hogyan válhatna lehetővé a számodra, akkor ez a te könyved. Ha szülészeti szakemberként szívesen bővítenéd praxisod kínálatát egy olyan szülési mód szakszerű és biztonságos támogatásával, amely bizonyítottan a legnagyobb szülői elégedettséggel áll összefüggésben, akkor ez a te könyved.

Holdudvar Bábaház, 2020.
232 oldal (puhatáblás)
ISBN 9786150092898 (nyomtatott)
ISBN 9786150100234 (PDF)

A nők ősidők óta ismerik a víz lazító, fájdalomcsillapító hatását. A közérzetjavító házi praktikák tárházának mindig is részét képezték a különféle borogatások és fürdők, így a vajúdás megkönnyítésére használatos "vizes" eszközök is egyidősek az emberiséggel. Bár háborítatlan körülmények között szinte minden várandós anya használ valamilyen formában vizet a vajúdáshoz a meleg borogatástól a zuhanyzáson át a teljes vízbe merülésig, a vízbenszülés csak napjainkban kezd egyre elfogadottabbá, és látványos hatékonysága révén egyre népszerűbbé válni.

Átfogó útmutatónak szánt könyvünket haszonnal forgathatják mindazok, akik várandós vagy gyermeket tervező szülőként szeretnének a vízbenszülés választásával ismerkedni, de azok is, akik szülészeti szakemberként szívesen bővítenék a praxisukban elérhető lehetőségeket. A hivatásos segítők elmélyíthetik ismereteiket a vízbenszülés kíséréséhez kapcsolódó készségekről, növelve magabiztosságukat azon esetekre, ha szülőágy (vagy más "szárazföldi" helyszín) helyett vajúdókád mellett adódik alkalmuk szolgálatot tenni.

A szerző a tőle megszokott közérthető egyszerűséggel, gyakorlatközpontúan tárja az olvasó elé a víz hatásait a szülésre - kitérve többek között a fájdalomcsillapításra és a magzat optimális beilleszkedéséhez hozzájáruló tényezőkre is -, a biztonság kapcsán felmerülő kérdésekre pedig a szakirodalom evidenciái szolgáltatnak válaszokat. Leírást kapunk a vízzel támogatott vajúdás tárgyi és készségbeli eszköztáráról, vagyis részletes válaszokat azokra a kérdésekre, hogy hol, mikor és hogyan jó vízben szülni. Szó esik a vízi szülésfelkészítésről, a vízben született babák életkezdetének jellegzetességeiről, sőt még a babaúszásban és a vízi szülésélmény-feldolgozásban rejlő önismereti és terápiás lehetőségekről is.

Noll A. Nandu holisztikus bába, diplomás szülésznő, vízi masszázs- és mozgásterapeuta, maga is vízben szült, öt gyermekes édesanya. Alapismereteinek és gyakorlati készségeinek nagy részét az Egyesült Államok mexikói határvidékén, egy kizárólag bábák által működtetett születésközpontban sajátította el, ahol a szülés körüli segítségnyújtás modern eszköztárát a hagyományos bábaság generációkon át bevált technikái egészítették ki. Több száz szüléskísérés tapasztalatával gazdagodva ma már bábatanoncokat és dúlákat oktat, szülésfelkészítő tanfolyamokat és bábai szemléletű szakmai előadásokat tart.

További információk

Tömeg 0.295 kg
Méretek 23.5 × 16.5 × 1.2 cm
Könyvek

e-könyv PDF formátumban, nyomtatott könyv

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vízbenszülés | nyomtatott vagy e-könyv” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük