Barion Pixel

Vízbenszülés | nyomtatott vagy e-könyv

2 990 Ft

Ha várandósként vonz a vízben szülés, de nem tudod, hol és hogyan válhatna lehetővé a számodra, akkor ez a te könyved. Ha szülészeti szakemberként szívesen bővítenéd praxisod kínálatát egy olyan szülési mód szakszerű és biztonságos támogatásával, amely bizonyítottan a legnagyobb szülői elégedettséggel áll összefüggésben, akkor ez a te könyved.

Holdudvar Bábaház, 2020.
232 oldal (puhatáblás)
ISBN 9786150092898 (nyomtatott)

FONTOS: az e-könyvet névre szólóan kódoljuk, ezért a letöltése nem automatikus. Mind az e-könyv, mind a nyomtatott könyv megrendelések feldolgozási ideje 3-5 munkanap a beérkezéstől az elküldésig.
ISBN 9786150100234 (PDF)

A nők ősidők óta ismerik a víz lazító, fájdalomcsillapító hatását. A közérzetjavító házi praktikák tárházának mindig is részét képezték a különféle borogatások és fürdők, így a vajúdás megkönnyítésére használatos "vizes" eszközök is egyidősek az emberiséggel. Bár háborítatlan körülmények között szinte minden várandós anya használ valamilyen formában vizet a vajúdáshoz a meleg borogatástól a zuhanyzáson át a teljes vízbe merülésig, a vízbenszülés csak napjainkban kezd egyre elfogadottabbá, és látványos hatékonysága révén egyre népszerűbbé válni.

Átfogó útmutatónak szánt könyvünket haszonnal forgathatják mindazok, akik várandós vagy gyermeket tervező szülőként szeretnének a vízbenszülés választásával ismerkedni, de azok is, akik szülészeti szakemberként szívesen bővítenék a praxisukban elérhető lehetőségeket. A hivatásos segítők elmélyíthetik ismereteiket a vízbenszülés kíséréséhez kapcsolódó készségekről, növelve magabiztosságukat azon esetekre, ha szülőágy (vagy más "szárazföldi" helyszín) helyett vajúdókád mellett adódik alkalmuk szolgálatot tenni.

A szerző a tőle megszokott közérthető egyszerűséggel, gyakorlatközpontúan tárja az olvasó elé a víz hatásait a szülésre - kitérve többek között a fájdalomcsillapításra és a magzat optimális beilleszkedéséhez hozzájáruló tényezőkre is -, a biztonság kapcsán felmerülő kérdésekre pedig a szakirodalom evidenciái szolgáltatnak válaszokat. Leírást kapunk a vízzel támogatott vajúdás tárgyi és készségbeli eszköztáráról, vagyis részletes válaszokat azokra a kérdésekre, hogy hol, mikor és hogyan jó vízben szülni. Szó esik a vízi szülésfelkészítésről, a vízben született babák életkezdetének jellegzetességeiről, sőt még a babaúszásban és a vízi szülésélmény-feldolgozásban rejlő önismereti és terápiás lehetőségekről is.

Noll A. Nandu holisztikus bába, diplomás szülésznő, vízi masszázs- és mozgásterapeuta, maga is vízben szült, öt gyermekes édesanya. Alapismereteinek és gyakorlati készségeinek nagy részét az Egyesült Államok mexikói határvidékén, egy kizárólag bábák által működtetett születésközpontban sajátította el, ahol a szülés körüli segítségnyújtás modern eszköztárát a hagyományos bábaság generációkon át bevált technikái egészítették ki. Több száz szüléskísérés tapasztalatával gazdagodva ma már bábatanoncokat és dúlákat oktat, szülésfelkészítő tanfolyamokat és bábai szemléletű szakmai előadásokat tart.

FONTOS: az e-könyvet névre szólóan kódoljuk, ezért a letöltése nem automatikus. Mind az e-könyv, mind a nyomtatott könyv megrendelések feldolgozási ideje 3-5 munkanap a beérkezéstől az elküldésig.

További információk

Tömeg 0.295 kg
Méretek 23.5 × 16.5 × 1.2 cm
Könyvek

e-könyv PDF formátumban, nyomtatott könyv

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vízbenszülés | nyomtatott vagy e-könyv” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük