Barion Pixel

Noll Andrea Nandu

a hivatalos nevem, keresztneveim közül csak a Nandut használom. Névválasztásom történetéről itt olvashatsz bővebben. 

Noll Andrea Nandu

Midwifery&Education

noll nandu 1600x300 copy 2 8

A háborítatlan szülés, ezen belül az otthonszülés szabad választása iránt elköteleződve, 1998 óta állok a gyermeket váró családok és az ő kísérésükre elhivatott segítők szolgálatában.

A bábai hivatás gyakorlásához szükséges alapismereteim nagy részét az Egyesült Államok mexikói határvidékén, egy kizárólag bábák által működtetett születésközpontban sajátítottam el, ahol a szülés körüli segítségnyújtás modern eszköztárát a hagyományos bábaság generációkon át bevált technikái egészítették ki. Az itt megszerzett szakképesítés mellé a budapesti Semmelweis Egyetemen BSc szülésznő szakos diplomát is szereztem.

Az elmúlt évtizedekben több száz szüléskísérés tapasztalatával gazdagodhattam, többségükben intézeten kívüli környezetben.

noll nandu 1600x300 copy 8

Hitvallásom,

hogy a bábaságot csak hatalmas szívvel és mély lélekkel, de egyidejűleg lankadatlan éberséggel és precizitással érdemes gyakorolni.

Az előbbi híján egy bábapraxis túlmedikalizált vagy kiégett, az utóbbi hiányában pedig veszélyes volna.

Munkám során igyekszem összhangba hozni a szakszerűséget az életszerűséggel, a tudatosságot a természetességgel, a spiritualitást a kézzelfogható praktikummal.

Mestereimtől a szülés, a szexualitás, a család és a környezettudatosság integrált szemléletét tanultam.

Ezt adom tovább a következő generációnak is, öt gyermek édesanyjaként és tanító bábaként egyaránt.

noll nandu 1600x300 copy 8

Szívügyem a színvonalas bábaképzés,

ezért egyre több időt szentelek bábatanoncok és dúlák autonóm és holisztikus bábai szemléletű oktatásának.

Emellett szülésfelkészítő tanfolyamokat és különféle, szakmai előadásokat, műhelyeket, továbbképzéseket tartok, női köröket vezetek.

Aktuális előadásaimat, műhelyfoglalkozásaimat itt találod:

Számos szakcikk és fordítás mellett, két könyvem jelent meg.

Terapeuta szintű tudásra tettem szert a Watsu és más víziterápiák terén, és többféle szárazföldi masszázs- és mozgatásterápiát is megismertem.

Számomra a bábaság nem csak a szülés, hanem az Élet kísérését jelenti, “a bölcsőtől a sírig”. 

Holisztikus szolgálat

A bábaság egy látszólag szűk szakterület,én azonban polihisztor hajlamú személyiség lévén mindig is kíváncsi voltam a társszakmákból és a holisztikus (ön)gyógyító módszerekből merített tudáskincsre is.

Így többek között a testtudatosság, az örömteli szexualitás, az önismeret és a lelki egészség, a párkapcsolati harmónia, illetve az otthon- és közösségteremtés területein is örömmel segítem embertársaim kiteljesedését – számos tematikus képzés és folyamatos egyéni tanulás összegzett tapasztalatára építve.

Egyéni szolgáltatásaimat és csoportos programjaimat itt találod:

Noll Nandu Midwifery

Valamennyi tevékenységem fő célja,

hogy a szülés és születés természetes folyamata, a segítő jelenlét szakszerű, de egyidejűleg szeretetteljes, egyszerű és emberi módja újra az általános műveltség részévé váljon, erősítve a bizalmat a nők veleszületett életadó képességében és a természet bölcsességében.

 

Részletes hivatástörténetemet itt olvashatod,  szakmai önéletrajzom pedig itt található.