Barion Pixel

Szolgáltatások

Babai Szolgaltatasok 0001 kor kozosseg

Programok

női kör

2005 óta vezetek női köröket a szülés körüli segítségnyújtás, a női önismeret, a testtudatosság, az örömteli szexualitás, valamint az otthon- és közösségteremtés témáiban. 

Férfiközpontúságot örökölt világunkban viszonylag ritkán vagyunk olyan társas közegben, amely figyelembe veszi a női megismerés sajátos formáit, a történetmesélés tanulásra gyakorolt hatását, a szerteágazó (multitasking) gondolkodást, a problémák kérdezve és beszélgetve történő megoldását. Nőként kifejezetten fárasztó is egy férfiakra szabott "koordinátarendszerben" nap mint nap helytállni. Nagy szükségünk van női körökre, az egyenrangú, mellérendelő kommunikáció és a nővéri támogatás megtapasztalására. Vágyunk arra, hogy biztonságban megoszthassuk a gondolatainkat, és megtapasztalhassuk azt a megtartó erőt, amely csak közösségben, egymással lélekben összekapaszkodva képes kiteljesedni.

Gyere, legyél részese te is egy Kör-közösségnek! Szánj most magadra is egy kis időt! A munka, a család és a többi kisezer dolog, amiért felelős vagy, szintén csak nyer, ha feltöltődve, jókedvűen és kiegyensúlyozottan mész haza.

Aktuális programok:

Boszinet - online, nyitott női Kör
2022 január-december, folyamatos csatlakozással.

50 órás Női szertartásvezető alapképzés
2023 március-május
Női szexualitás - zárt női Kör
2023 január-június

A következő éves zárt női Kör indulását februárra tervezzük. A csoport kiírásáig érdeklődj e-mailben vagy iratkozz fel a hírlevélre!
Az összes program és képzés listáját itt találod.

Útrabocsátó (Blessingway) szertartás
Az Útrabocsátó (Blessingway) szertartás ünnepeltje az a leendő édesanya (akár többedszer szülő is), aki a várandóssága végéhez közeledik. A női körben zajló rendezvény célja, hogy a várandós anyát a szülés nagy, transzformatív élménye előtt nőtársai egy külön neki szentelt kis ünnepségen körülvegyék bátorító szeretetükkel, erőt adó gondolataikkal, támogató jelenlétükkel. A szertartásnak vannak hagyományos elemei, amelyeket igény szerint alapul vehetünk, de többnyire az ünnepelt és a résztvevők maguk írják meg a "forgatókönyvet" aszerint, hogy az ő számukra mik azok a jelentőséggel bíró, szimbolikus cselekedetek, tárgyak, ruhák, ételek/italok vagy szavak, amelyekkel kifejezhetik támogatásukat az anya felé.

Az eseményt vezetheti gyakorlott szertartásvezető, de igény szerint az is lehetséges, hogy ő csak a forgatókönyv elkészítésében ad tanácsokat, és a szertartás csak szűk családi vagy baráti körben zajlik.

Esetenként csoportos útrabocsátó szertartást is szervezünk, amelyen több szülés előtt álló édesanya és támogató köre is részt vesz egyszerre.

Szertartás szervezéséről, vezetéséről e-mailben tudsz velem egyeztetni.

50 órás Női szertartásvezető alapképzés
2022 március-április

Az összes program és képzés listáját itt találod.

Szülés utáni záró szertartás
Szülés utáni záró szertartást általában a gyermekágyas időszak végén, a szülést követő 4-6. hét környékén tartunk. Az alkalom célja, hogy elismerje az ünnepelt megérkezését az anyaságba, tiszteletet adjon a testének, amely kihordott és világra hozott egy új életet, és egy kicsit kényeztesse őt a gyermekágy erőt próbáló időszaka után. A szülésélmény megbeszélésére és a gyermekvárási ciklus lelki-szimbolikus lezárására is itt kerülhet sor.

A szülés utáni zárás általában szűk körű esemény: az anyababa párossal vagy csak a szertartásvezető (aki gyakran - de nem szükségképp - ugyanaz a bába vagy dúla, aki a szülést is kísérte), vagy legfeljebb még egy-két közeli asszonytárs van jelen. Utóbbi(ak) szükség esetén a csecsemőt is ölbe vehetik, amíg az anya esetleg olyan szertartáselemben vesz részt, ahol jobb, ha csak rá irányul a fókusz.

A szertartásnak gyakran vannak testközpontú (bodywork) elemei, például gyógynövényes fürdő, aromaterápia, izzasztó tekercselés, a has kenése, masszázs vagy csontrakás, esetleg rebozo kendős regeneráló technikák. (A szertartásvezetőnek szükségképp tapasztaltnak és hozzértőnek kell lennie a választott technika gyakorlatában.)

A zárás után az anya a szülés intenzív élményével megbékélve, feltöltődve, lélekben újjászületve veheti fel a kisbabás hétköznapok fonalát.

Szertartás szervezéséről, vezetéséről e-mailben tudsz velem egyeztetni.

50 órás Női szertartásvezető alapképzés
2022 március-április

Az összes program és képzés listáját itt találod.

Noll nandu 600x662 copy

május 2024

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
 • Haladó bábatanonc szupervízió 5/1.
3
4
 • Vajúdástámogatás mindenkinek tréning
5
6
7
 • Kezdő bábatanonc előadás 4/1/2.
8
 • Női szertartásvezető alapképzés
9
 • Női szertartásvezető alapképzés
10
 • Női szertartásvezető alapképzés
11
12
13
 • Kezdő bábatanonc pót demó 4/1/1. 3. csoport
14
 • Kezdő bábatanonc demó 4/1/2. 1. csoport
15
16
 • Dúlaképzés 7/6-7. nap
17
 • Dúlaképzés 7/6-7. nap
18
19
 • Női körvezetés: a sámánisztikus technikáktól a teamcoachingig - éves csoport 10/9.
20
21
 • Kezdő bábatanonc szupervízió 4/1/2. 1. csoport
22
23
 • Gyermekágyas praktikák, szülés utáni záró szertartás - műhely
24
 • Haladó bábatanonc demó 5/1.
25
26
27
 • Kezdő bábatanonc szupervízió 4/1/2. 2. csoport
28
 • Kezdő bábatanonc demó 4/1/2. 2. csoport
29
30
 • Haladó bábatanonc szupervízió 5/2.
 • Kezdő bábatanonc demó 4/1/2. 3. csoport
31
 • Kezdő bábatanonc szupervízió 4/1/2. 2. csoport

Cikkek

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A tájékozott döntés alapszabályai

A tájékozott döntés alapszabályai részlet Noll A. Nandu Vajúdástámogatás mindenkinek c. könyvéből "Tájékozott döntésnek az olyan választást nevezzük, amelyet a tárgyra tartozó lényeges tudásanyagnak, valamint egyedi körülményeinek, személyes meggyőződésének és...

bővebben

Toxémia – mítosz és működő megoldás

A cikket a Bábák, Szülésznők szakfolyóirat 2003 szeptemberi kiadása (I. évf./4. szám) tartalmazza. Toxémia - mítosz és működő megoldás A toxémia, mint az egyik legsúlyosabb, akár halálos kimenetellel is fenyegető várandóssági komplikáció a várandóssági gondozást...

bővebben

A köldökzsinórvér őssejt tárolásról

Gondolatok a köldökzsinórvér őssejt tárolásról (© Noll A. Nandu 2012.) Napjainkban egyre inkább teret hódít a köldökzsinórvér levétele a szüléseknél. Ez a viszonylag újkeletű gyakorlat abból indul ki, hogy az újszülött vére, amely a köldökzsinórban kering, nagy...

bővebben