Barion Pixel

Szolgáltatások

Babai Szolgaltatasok 0001 kor kozosseg

Programok

női kör

2005 óta vezetek női köröket a szülés körüli segítségnyújtás, a női önismeret, a testtudatosság, az örömteli szexualitás, valamint az otthon- és közösségteremtés témáiban. 

Férfiközpontúságot örökölt világunkban viszonylag ritkán vagyunk olyan társas közegben, amely figyelembe veszi a női megismerés sajátos formáit, a történetmesélés tanulásra gyakorolt hatását, a szerteágazó (multitasking) gondolkodást, a problémák kérdezve és beszélgetve történő megoldását. Nőként kifejezetten fárasztó is egy férfiakra szabott "koordinátarendszerben" nap mint nap helytállni. Nagy szükségünk van női körökre, az egyenrangú, mellérendelő kommunikáció és a nővéri támogatás megtapasztalására. Vágyunk arra, hogy biztonságban megoszthassuk a gondolatainkat, és megtapasztalhassuk azt a megtartó erőt, amely csak közösségben, egymással lélekben összekapaszkodva képes kiteljesedni.

Gyere, legyél részese te is egy Kör-közösségnek! Szánj most magadra is egy kis időt! A munka, a család és a többi kisezer dolog, amiért felelős vagy, szintén csak nyer, ha feltöltődve, jókedvűen és kiegyensúlyozottan mész haza.

Aktuális programok:

Boszinet - online, nyitott női Kör
2022 január-december, folyamatos csatlakozással.

50 órás Női szertartásvezető alapképzés
2023 március-május
Női szexualitás - zárt női Kör
2023 január-június

A következő éves zárt női Kör indulását februárra tervezzük. A csoport kiírásáig érdeklődj e-mailben vagy iratkozz fel a hírlevélre!
Az összes program és képzés listáját itt találod.

Útrabocsátó (Blessingway) szertartás
Az Útrabocsátó (Blessingway) szertartás ünnepeltje az a leendő édesanya (akár többedszer szülő is), aki a várandóssága végéhez közeledik. A női körben zajló rendezvény célja, hogy a várandós anyát a szülés nagy, transzformatív élménye előtt nőtársai egy külön neki szentelt kis ünnepségen körülvegyék bátorító szeretetükkel, erőt adó gondolataikkal, támogató jelenlétükkel. A szertartásnak vannak hagyományos elemei, amelyeket igény szerint alapul vehetünk, de többnyire az ünnepelt és a résztvevők maguk írják meg a "forgatókönyvet" aszerint, hogy az ő számukra mik azok a jelentőséggel bíró, szimbolikus cselekedetek, tárgyak, ruhák, ételek/italok vagy szavak, amelyekkel kifejezhetik támogatásukat az anya felé.

Az eseményt vezetheti gyakorlott szertartásvezető, de igény szerint az is lehetséges, hogy ő csak a forgatókönyv elkészítésében ad tanácsokat, és a szertartás csak szűk családi vagy baráti körben zajlik.

Esetenként csoportos útrabocsátó szertartást is szervezünk, amelyen több szülés előtt álló édesanya és támogató köre is részt vesz egyszerre.

Szertartás szervezéséről, vezetéséről e-mailben tudsz velem egyeztetni.

50 órás Női szertartásvezető alapképzés
2022 március-április

Az összes program és képzés listáját itt találod.

Szülés utáni záró szertartás
Szülés utáni záró szertartást általában a gyermekágyas időszak végén, a szülést követő 4-6. hét környékén tartunk. Az alkalom célja, hogy elismerje az ünnepelt megérkezését az anyaságba, tiszteletet adjon a testének, amely kihordott és világra hozott egy új életet, és egy kicsit kényeztesse őt a gyermekágy erőt próbáló időszaka után. A szülésélmény megbeszélésére és a gyermekvárási ciklus lelki-szimbolikus lezárására is itt kerülhet sor.

A szülés utáni zárás általában szűk körű esemény: az anyababa párossal vagy csak a szertartásvezető (aki gyakran - de nem szükségképp - ugyanaz a bába vagy dúla, aki a szülést is kísérte), vagy legfeljebb még egy-két közeli asszonytárs van jelen. Utóbbi(ak) szükség esetén a csecsemőt is ölbe vehetik, amíg az anya esetleg olyan szertartáselemben vesz részt, ahol jobb, ha csak rá irányul a fókusz.

A szertartásnak gyakran vannak testközpontú (bodywork) elemei, például gyógynövényes fürdő, aromaterápia, izzasztó tekercselés, a has kenése, masszázs vagy csontrakás, esetleg rebozo kendős regeneráló technikák. (A szertartásvezetőnek szükségképp tapasztaltnak és hozzértőnek kell lennie a választott technika gyakorlatában.)

A zárás után az anya a szülés intenzív élményével megbékélve, feltöltődve, lélekben újjászületve veheti fel a kisbabás hétköznapok fonalát.

Szertartás szervezéséről, vezetéséről e-mailben tudsz velem egyeztetni.

50 órás Női szertartásvezető alapképzés
2022 március-április

Az összes program és képzés listáját itt találod.

Noll nandu 600x662 copy

december 2022

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
  • Holdudvar Bábakör
15
  • Boszinet online női kör
16
  • Holdudvar Dúlaképzés
17
  • Holdudvar Dúlaképzés
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Cikkek

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A tájékozott döntés alapszabályai

A tájékozott döntés alapszabályai részlet Noll A. Nandu Vajúdástámogatás mindenkinek c. könyvéből "Tájékozott döntésnek az olyan választást nevezzük, amelyet a tárgyra tartozó lényeges tudásanyagnak, valamint egyedi körülményeinek, személyes meggyőződésének és...

bővebben

Toxémia – mítosz és működő megoldás

A cikket a Bábák, Szülésznők szakfolyóirat 2003 szeptemberi kiadása (I. évf./4. szám) tartalmazza. Toxémia - mítosz és működő megoldás A toxémia, mint az egyik legsúlyosabb, akár halálos kimenetellel is fenyegető várandóssági komplikáció a várandóssági gondozást...

bővebben

A köldökzsinórvér őssejt tárolásról

Gondolatok a köldökzsinórvér őssejt tárolásról (© Noll A. Nandu 2012.) Napjainkban egyre inkább teret hódít a köldökzsinórvér levétele a szüléseknél. Ez a viszonylag újkeletű gyakorlat abból indul ki, hogy az újszülött vére, amely a köldökzsinórban kering, nagy...

bővebben