Barion Pixel

Szeretnéd átlátni, hogyan épülnek fel az élet beavatási rítusait és fontos mérföldköveit ünneppé tevő szertartások?
Érdekelnek azok az eszközök, szimbólumok, szertartáselemek, amelyekkel magad is kialakíthatod és személyre szabhatod a saját ünnepeidet?
Vagy nőtársaid számára szerveznél és tartanál egyszerű, de tartalmas szertartásos alkalmakat?
Ebben a Körben sok hasznos készségre tehetsz szert, ha bármelyik (vagy mindegyik) kérdésre igen a válasz.

A képzés kétszer három napos, összesen 50 órás, alapszintű képzés. Előképzettséget nem igényel, de előny, ha vettél már részt női körön, esetleg van meglévő csoportvezetői gyakorlatod (bármilyen csoporté). Az első szakaszba covid korlátozások vagy személyes érintettség esetén online is be lehet kapcsolódni, a második szakasz mindenképpen személyes jelenlétet igényel.

Az első modulban (1-3. nap) a résztvevők megismerkedhetnek az alapfogalmakkal, többek között:

  • Miért van szükségünk szertartásokra, mi az, hogyan „működik”?
  • Mi mindent lehet szertartással kiemelni a hétköznapokból?
  • Milyen hagyományai vannak különféle női életesemények szertartásos megünneplésének különböző kultúrákban?
  • Mik azok a vér-misztériumok és hogyan építhetünk köréjük szertartásokat?
  • Mi az a megszentelt tér és hogyan jön létre?
  • Mit jelenthetett régen és mit jelent ma a Vörös Sátor?
  • A test és a lélek mely rétegeihez „beszél” a szertartás, hogyan tartsunk szert erre tudatosan?
  • Mik a szertartás „eredményei”? Mi változik (ha változik) a résztvevőkben?
  • Hogyan lehetünk felelős szertartásvezetők? Mik a főbb hibalehetőségek és kockázatok, amiket érdemes elkerülni?

Az elméleti alapok mellett a szertartás eszköztárával is ismerkedünk, köztük különböző rituális vagy szimbolikus tárgyakkal, hangszerekkel, fűszerekkel, ételekkel, illatokkal, ruhákkal. Foglalkozunk az elemekkel, a csakrákkal, az évkör és az életkör jeles napjaival, a légzéssel, a mozgással és a meditációval, valamint a szertartásvezetés logisztikai aspektusaival is, mint például az időmenedzsment, az információtovábbítás és a költségvetés.

A második modulban (4-6. nap) tényleges szertartásvezetés történik a gyakorlatban, minden nap egy-egy szertartással, amelyre a résztvevők felkészülnek és az események során felváltva kerülnek vezető szerepbe. Reményeink szerint a szertartásokra vendégül tudunk hívni a csoporton kívülről érkező nőtársakat is.

A képzés vallásfüggetlen és toleráns bármely világnézet irányában, a résztvevőktől ugyanezt az elfogadást kérjük egymás felé.

A képzés végére a résztvevők képessé válnak arra, hogy családjukban, baráti körükben vagy más kisebb csoportok számára egyszerű, de jelentőséggel bíró szertartásokat tervezzenek és valósítsanak meg. A képzés NEM képesít kiemelten nagy felelősséggel járó szertartásvezetői feladatok (pl. izzasztókunyhó-vezetés vagy bármilyen gyógyítói feladat) ellátására, mivel ahhoz sokkal hosszabb ideig tartó – több évnyi – tanulás szükséges.

korvezeto 1000 Noi kor 1000

Tervezett időpontok: lásd az aktuális kiírást a webshopban.
Az időpontváltoztatás jogát jogszabályi korlátozások vagy vis major esetére fenntartjuk.

Helyszín: általában Budapest, felkérésre – és helyi szervező közreműködésével – országosan, sőt, külföldön is megvalósítható.

Részvételi díjak: lásd a webshopban.

Maximális létszám 16 fő.

kor2 1000 noikor oltarterito

Covid ügyek:
Az aktuális covid helyzettől függően védettségi igazolvány szükséges lehet abban az esetben, ha a helyszínt és/vagy az előadót jogszabály kötelezi ennek elkérésére, egyébként (szándékunk szerint) nem. Ha lesz választási lehetőségünk, védettségi igazolványt nem kérő helyszínre fogunk menni. A résztvevők maszkhasználata sem kötelező (de megengedett), hacsak a képzés idején jogszabály elő nem írja. A körvezető háromszor oltott és természetes úton is védett.

A részvétel feltétele:
1. Minden programunk és képzésünk esetén: A részvételi díj befizetése átutalással vagy bankkártyával.
2. A Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (FAR) nyilvántartott képzéseink esetén a felnőttképzési szerződés megkötése. Ha szeretnéd előre megismerni a felnőttképzési szerződés tartalmát, kérj szerződésmintát a nandu@nandu.hu e-mail címen. Emellett az ÁSZF-ben is megnézheted, hogy pontosan mely adataid megadására lesz szükség a szerződéskötéshez.

Jelentkezés után az átutalás elmulasztása, illetve lemondás nélküli meg nem jelenés a tréningen nem mentesít e fizetési kötelezettség alól. Kérlek ezért, hogy felelős módon add le a jelentkezésed, és mihamarabb indítsd el az utalást (vagy válaszd a bankkártyás fizetési módot).
A helyfoglalást a befizetés véglegesíti, helyhiány esetén a befizetés sorrendjében kerülnek be a résztvevők. Előzetes regisztráció nélküli részvétel, illetve készpénzes fizetés a helyszínen csak a szabad helyek és a csoportdinamika függvényében, eseti elbírálás alapján elképzelhető, de korántsem biztos, így inkább nem ajánlott.

Lemondás feltételei:
Az előleg a jelentkezést követően már nem visszatéríthető, ez foglalja a résztvevő helyét a csoportban és biztosítja a csoport fenntarthatóságát (pl. terembérlet).
A részvételi díj egy héten túli lemondás esetén 90%-ban visszautalásra kerül, 10% kezelési költséget számítunk fel.
Egy héten belüli lemondás esetén a részvételi díj már nem visszatéríthető, kivéve
– a résztvevő orvosi igazolással alátámasztott betegsége (családtagok betegségére nem vonatkozik) vagy
– szülés körüli segítő foglalkozásúak esetében igazolható aznapi szüléskísérés esetét.
A lemondást és a visszatérítés igényét e-mailben kell jelezni (szükség szerint az igazolást csatolva) a nandu@nandu.hu e-mail címen.

Mivel programjaink többségét szülés körüli segítők tartják, fennáll annak a lehetősége, hogy a műhely olyan szülés miatt marad el, amelynek kísérésére az előadó(k) hivatott(ak). Ilyen esetben a megadott e-mail címeken, lehetőség szerint telefonszámokon mindenkit igyekszünk a lehető leghamarabb értesíteni és a programra „esőnapot” tűzünk ki. Akinek az nem felel meg, annak természetesen 100%-ban visszatérítjük a részvételi díját. Ugyanez a helyzet, ha a program a szervező/előadó hibájából vagy bármilyen más vis major esemény miatt marad el. Szerencsére ilyesmire az elmúlt években még szinte egyáltalán nem volt példa.

Számlázási adatok
Feltétlenül ugyanazt a számlázási nevet és címet add meg, amelyhez tartozó bankszámláról az átutalást teljesíted!

A tréningre kényelmes ruhában érdemes jönni. Lehetőség szerint hasznos (de nem elengedhetetlen) kellék egy nagyobb kendő/sál vagy hordozókendő. A tréning hossza 5 óra, ezért némi ennivaló is jól jöhet. Tea és ivóvíz ingyenesen rendelkezésre áll a helyszínen. A tréningről elektronikus formában rövid szöveges jegyzetet kaptok, de igény szerint jegyzetelni is lehet, amihez íróeszközt hozzatok.

Az aktuálisan meghirdetett programra a webshopban lehet regisztrálni.

noikor jurta 1000
Életkör-jurta

A 2022-es képzés szertartás-képei:

A vörös sátor:

Redtent1 Redtent2

Menarche beavatás szer:

Menarche1 Menarche2

Menarche3

Szülésre bocsájtó szer (Blessingway):

Blessingway1 Blessingway2

Blessingway3

Bölcskorba avató szer:

Bolcskor1 Bolcskor3

Bolcskor2

Résztvevőink írták:

„Bármibe kezdek, mindig az a célom, hogy egy jobb világot teremtsek, és részese legyek annak, ami jobbá teszik. A lányok, nők, asszonyok elfordulása a nőiességük megélésétől már testi, lelki tüneteket okozva észlelhetjük nőtársaink körében. A szertartásvezetői képzés keretén belül képessé váltam, hogy bármely életciklust érintő krízisen átsegítsem az erre vállalkozót egy szertartás keretén belül. A szertartásokban az a jó, hogy nincs két ugyanolyan, mert a szertartásvezető is változik, fejlődik, és az ünnepeltek is a személyiségük által mind mások. Azt mondják, minél többet tud az ember, annál inkább rájön, hogy mennyi mindent nem tud még. A további célok előttem vannak, köszönöm Nandunak és a szertartás-nővéreimnek az új utat.
Köszönettel: Dvorácskó Eszter’

„A képzés gyakorlati 3 napja fantasztikus utazás volt az Élet körén: a kislányokból (menarché) erejük teljében lévő Szépségek (blessing way) után megmutatkozott, mi van azon túl, és még talán sok száz évvel később, mennyi végtelen lehetőség a bölcsességre, az intuícióra, a tapasztalásra (bölcs korba avató szer). Hatalmas beavatás volt a vörös sátorban átélni a három Szert. Nekem személy szerint nagyon gyógyító volt a földanyával való kapcsolatomban és a szépség megélésében. Maga a szertartásokra való felkészülés és lebonyolítás rengeteg gyakorlati tapasztalást adott, hogy mennyire összetett, szerteágazó és mennyire csapatmunka ez, miközben nagyon hálás vagyok Nandunak azért a megengedő hozzáállásáért, hogy bármiből bárhogy varázsolhatunk szertartást, csak tiszta szándék legyen benne. Köszönöm!” (Cs.G.)

„Ez a képzés sokkal többet adott nekem, mint amit vártam tőle, és nem azért, mert keveset vártam, inkább azért, mert a hatása az életem olyan területeire is kiterjed, amire egyáltalán nem is számítottam. Ezt eredetileg egy „kiegészítő” képzésnek szántam magamnak, hogy majd ha női köröket tartok kismamáknak terveim szerint, akkor annak keretein belül tudjak majd tartani „szakszerűen” nekik útra bocsátó ünnepet. És most már erre valóban képesnek is érzem magam, mivel a képzés kifejezetten gyakorlatias jellegű tudást ad egyébként, így elvárásaimat maximálisan teljesítette. Azonban ennek a képzésnek teljesen váratlan hatásai is voltak rám. A Nandu által átadott ismeretek, de főként a szerek, amiknek tartói, résztvevői, szervezői voltunk, átértékeltek és újrahuzaloztak bennem egy rakás dolgot. Például mindjárt azt, ahogy én eddig a rituálékhoz, és szertartásokhoz álltam. Én eddig viszonylag kevés ritualitást vittem az életembe, mert amiket örököltem, akár társadalmi, akár családi szinten, azok számomra jórészt üresnek, tartalom nélkülinek tűntek, így felnőtt koromban egyre inkább kezdtem elhagyogatni őket, mint olyan dolgokat, amik nem szolgálnak, amiknek nem látom értelmét. De most megtudtam valami nagyon fontosat: azt, hogy mi a rítusok, szerek értelme, és hogyan kell őket tartalommal megtölteni. Újjáéledt bennem a vágy az iránt, hogy úgy tudjam megünnepelni életünk nagy napjait az enyéimmel is, hogy az igazán tartalmas és jelentőségteljes legyen. Az idős korhoz való hozzáállásom is átértékelődött. Bár szerencsére eddig sem éreztem félelmet és taszítást az idős kor felé, és persze mindig átadtam a helyemet a villamoson, amikor idős ember szállt fel, mert erre neveltek, és mert alapvetően előzékeny vagyok, de most, mikor tanúja lehettem 5 asszony bölcs korba lépésének, amikor a bőrömön, és minden szőrszálamban, idegvégződésemben éreztem a pillanat jelentőségét, valami olyan érzelem ébredt föl bennem, amit eddig nem éreztem általában az idős kor iránt: az igazi mély tisztelet.

Még a saját céljaim, életutam is tisztult a 3 szeren való részvétel után, teljesen új vágyak, ötletek, felismerések jöttek. A szépség, a környezeti harmónia megteremtése iránti törekvésem is növekedett most, sőt, még a csoportmunkához való hozzáállásom is változott. Én is megdöbbenve leltárazom még mindig ennek a képzésnek a sokrétű hatásait az életemre. Szóval köszönöm!” (Anna)