Barion Pixel

Könyvek

Madarat tolláról…

Midwifery&Education

calligraphy 54

Saját írásaim mellett itt néhány általam nagyra becsült szerző műveiből is válogathatsz. Ha innen választasz könyvet, nemcsak abban lehetsz biztos, hogy a bábai szemléletű szakirodalom leghitelesebb műveinek egyikét tartod majd a kezedben, hanem a vásárlásoddal a szerzőket – akiknek többsége bába – és a háborítatlan szülés ügyének fontos projektjeit is közvetlenül támogatod.

Használd ki a kedvezményeket és vásárold meg a legkedveltebbeket csomagban!

Noll A Nandu FotoBerzayR
noll nandu 1600x300 copy 8

Noll Andrea Nandu

Vajúdástámogatás mindenkinek

Együtt készültök a szülésre? A nagy, ismeretlen esemény előtt ott feszül bennetek a kérdés: vajon mit tehetünk majd, hogy könnyebb legyen? Mit kérhetek szülő nőként, mi lehet igazán jó nekem? Mit tehetek mint társ, hogy igazán segítsem őt? 

Könyvünk képekkel gazdagon illusztrált lapjain a szerző közérthető egyszerűséggel, mégis átfogó alapossággal osztja meg az olvasóval a hatékony szüléskönnyítő módszereket, gyógyszermentes fájdalomcsillapító technikákat, segítő testhelyzeteket és még számtalan egyéb bábatrükköt, amelyek segítségével bárkiből magabiztos támogatója válhat a vajúdó anyának.

A Vajúdástámogatás mindenkinek azonban korántsem csupán technikai dolgokra korlátozódik: holisztikus szemléletéhez híven nem csak „teste”, hanem „lelke” is van. Sok fontos információt megtalálunk benne a szülés lelki blokkjainak elhárításáról, a megfelelő pillanatban kimondható és a holtponton átemelő, bátorító szavakról, a támogatás helyes időzítéséről, illetve a vajúdó anya testbeszédének, megnyilvánulásainak értő olvasásáról, amely sok esetben szükségtelenné tehet egyes beavatkozásokat.

Noll Andrea Nandu holisztikus bába ismereteinek és gyakorlati készségeinek nagy részét az Egyesült Államok mexikói határvidékén, egy kizárólag bábák által működtetett születésközpontban sajátította el, ahol a szülés körüli segítségnyújtás modern eszköztárát a hagyományos bábaság generációkon át bevált vajúdástámogató technikái is gazdagították, amelyek puszta kézzel és sok szeretettel olykor csodákra képesek. A szerző és hiánypótló kötetének célja, hogy a szülés körüli segítő jelenlét mikéntje újra az általános műveltség részévé váljon, erősítve a bizalmat a nők veleszületett életadó képességében és a természet bölcsességében.

7

Görgess lejjebb még több könyvért

Megjelent a harmadik, bővített kiadás

“Nekem borzasztó sokat adott a könyved, mert a vírus (és az ünnepek) miatt nem jutottam el szülésfelkészítőre, de talán jobb is így. A vajúdás legelső pillanatától tudtam, hogy mi zajlik a testemben és tudtam, hogy mivel tudom mogatni a testem és a babám. Az egyetlen dolog amitől féltem a szülés folyamán, hogy be kell mennem a kórházba. Nem kellett. Köszönöm Neked és a könyvednek!”
Keveháziné Kőszegi Nóra

noll nandu 1600x300 copy 8

Noll A. Nandu

Vízbenszülés

A nők ősidők óta ismerik a víz lazító, fájdalomcsillapító hatását. A közérzetjavító házi praktikák tárházának mindig is részét képezték a különféle borogatások és fürdők, így a vajúdás megkönnyítésére használatos „vizes” eszközök is egyidősek az emberiséggel. Bár háborítatlan körülmények között szinte minden várandós anya használ valamilyen formában vizet a vajúdáshoz a meleg borogatástól a zuhanyzáson át a teljes vízbe merülésig, a vízbenszülés csak napjainkban kezd egyre elfogadottabbá, és látványos hatékonysága révén egyre népszerűbbé válni.

Átfogó útmutatónak szánt könyvünket haszonnal forgathatják mindazok, akik várandós vagy gyermeket tervező szülőként szeretnének a vízbenszülés választásával ismerkedni, de azok is, akik szülészeti szakemberként szívesen bővítenék a praxisukban elérhető lehetőségeket. A hivatásos segítők elmélyíthetik ismereteiket a vízbenszülés kíséréséhez kapcsolódó készségekről, növelve magabiztosságukat azon esetekre, ha szülőágy (vagy más „szárazföldi” helyszín) helyett vajúdókád mellett adódik alkalmuk szolgálatot tenni.

A szerző a tőle megszokott közérthető egyszerűséggel, gyakorlatközpontúan tárja az olvasó elé a víz hatásait a szülésre – kitérve többek között a fájdalomcsillapításra és a magzat optimális beilleszkedéséhez hozzájáruló tényezőkre is -, a biztonság kapcsán felmerülő kérdésekre pedig a szakirodalom evidenciái szolgáltatnak válaszokat. Leírást kapunk a vízzel támogatott vajúdás tárgyi és készségbeli eszköztáráról, vagyis részletes válaszokat azokra a kérdésekre, hogy hol, mikor és hogyan jó vízben szülni. Szó esik a vízi szülésfelkészítésről, a vízben született babák életkezdetének jellegzetességeiről, sőt még a babaúszásban és a vízi szülésélmény-feldolgozásban rejlő önismereti és terápiás lehetőségekről is.

Noll A. Nandu holisztikus bába, diplomás szülésznő, vízi masszázs- és mozgásterapeuta, maga is vízben szült, öt gyermekes édesanya. Alapismereteinek és gyakorlati készségeinek nagy részét az Egyesült Államok mexikói határvidékén, egy kizárólag bábák által működtetett születésközpontban sajátította el, ahol a szülés körüli segítségnyújtás modern eszköztárát a hagyományos bábaság generációkon át bevált technikái egészítették ki. Több száz szüléskísérés tapasztalatával gazdagodva ma már bábatanoncokat és dúlákat oktat, szülésfelkészítő tanfolyamokat és bábai szemléletű szakmai előadásokat tart.

„A Vìzbenszülés cìmű könyv a bibliám lett. Òriási vágyam volt vìzben vajùdni és szülni, és bàr ez nem adatott meg, a könyvet olvasva mègis ùgy éreztem, mintha megtörtént volna. Szülésznőként azt gondolom, szakmailag is rendkìvül sokat adott!” 

Milica Laskovich

“Első otthonszülésemre készülve olvastam el a könyved, és nagyon sokat segített a vajúdás és szülés alatt. Nem volt egy megszokott menetrendű vajúdás, de a könyvben olvasott külső jelek alapján tudtam, hol tartok, és hogy rendben van ez így. 🙂 Megnyugtató volt számomra az információ.”

Szebedy-Medgyesy Hanga

“A Vajúdástámogatás mindenkinek c. könyvet minden kismama kiskönyvéhez ajándékba adnám, ha tehetném, ahogy a weboldalaidat is gyakran linkelem pl. gátmetszés témában. Szülészet tanóra keretein belül kötelező olvasmánnyá tenném.

A Vízbenszülés már nem volt akkora aha élmény számomra, mert addigra már túl voltam rengeteg angol nyelvű szakirodalmon. Magyarul hiánypótló anyag. Szakembereknek is.

Viszont mint plus size mami, megerősített hogy a ” nagykönyv” szerint nekem minden vacakkal kellett volna küzdenem, a hüvelyi (otthon)szülés is kérdéses, vízben szülésre se vagyok a legoptimálisabb jelölt, mégis mindet végigcsináltam, többször is.”

Sz.T.E.

“Második kislányom szülése előtt kaptam meg ezt a könyvet. Az első szülésem előtt azt hittem, hogy felkészültem a dologra, tájékozott vagyok, és tudom, mit akarok. Aztán a könyved után rájöttem, hogy semmit sem tudtam, csak sodródtam a (kórházi) árral… 2 nap alatt kiolvastam, és ennek köszönhetem, hogy a második szülésem álomszerű volt! Valóban minden várandósnak a kiskönyvvel együtt kellene megkapnia, kötelező olvasmányként! (És minden szülésznek is!)

Kiss Nóra

“A könyvek hamar megérkeztek, a Vízbenszülést kb. 1-2 nap alatt átrágtam, és bár szültem már vízben (1*, ill. összesen 3* intézményen kívül) és az ötödik babámat várom (34. hét), de rengeteg hasznos dolgot tanultam belőle! A Vajúdástámogatást tegnap kezdtem el, de alig tudom letenni. Minden képzeletemet felülmúlta ez a könyved is! Jól összeszedett és velős információcsomag, a forrásokat is megjelölve. A könyveidnek nemzetközi piacon a helye! Köszönöm még egyszer, hogy elküldted és hogy megírtad nekünk (is).

Beatrix Siemsen

“Nekem még aktív vajúdás alatt is folyamatosan ugrottak be részletek a könyvből.”

Orbán Ida

Kedves Nandu!

A férjemmel mindketten nagyon hálásak vagyunk a Vajúdástámogatás mindenkinek című könyvedért. Sokat tanultunk belőle, mikor vbac-re készültünk. 

Sokáig vajúdtam itthon és két fájás között is megnézett valamit a férjem a könyvben. Ez a tágulási csíkról készült kép volt. Az alapján azt láttuk, hogy már nálam is majdnem teljes a tágulás. És tényleg így volt. A kórházba érkezés után 2 órával megszületett hüvelyi úton a második lányunk.

Budavári Boglárka

Első gyermekemet váró kismama vagyok és a (Vajúdástámogatás) könyvedről szeretnék írni. A könyv rávilágított, hogy a szülés egy természetes, csodálatos dolog, emlékszem, ahogy olvastam, többször is arra gondoltam, hogy ha ez így van, miért van sokszor a köztudatban inkább a félelemkeltés és rettentgetés ezzel kapcsolatban. Ezt minden (leendő) anyának és segítőnek olvasnia/tudnia kéne! A férjem is olvassa a könyvet és olyan jó érzés hogy ezáltal is együtt készülünk a szülésre. Csodálatos ahogy a nők erejéről írsz benne, illetve hogy egyszerű, kézzelfogható, értelmezhető az egész. Engem megerősített azzal kapcsolatban hogy minden rendben lesz a szüléssel és ezt szeretném megköszönni.

Cseke-Kopányi Dorottya

„Második szülésemre, és első otthonszülésemre készülve minden porcikám vízért kiáltott, már a várandósság alatt is. Tudtam, hogy a víz vajúdás és szülés közben is nagyon nagy segítségemre lesz, ezért olvastam el a Vízbenszülés könyvedet, ami ebben az érzetben csak még jobban megerősített. Nem értem a könyv legvégéig a szülésig, de jó részt vízben vajúdva, szülőmedencében hoztam a világra a kislányom. A tus alatt olyan extázisba kerültem, hogy teljesen kizártam a külvilágot, kapcsolódtam a gyermekemhez, és még az egyre erősödő kontrakciók fájdalmát sem éreztem. Csodálatos volt. Szülés után elolvastam végig, nagyon hasznos olvasmány.”

Szilágyi Szilvia

“A második várandósság alatt fordultam az otthonszülés felé. A „Vajúdástámogatás mindenkinek” című könyvedet egy már intézményen kívül szült ismerősöm ajánlotta, hogy ebben minden kérdésemre, kétségemre választ találok. Így is volt! Nagyon hasznos, és megerősítő volt olvasni. Teljesen elvazsároltak a könyvben megírt történetek. A könyv elolvasása után alig vártam a saját szülésemet, ami végül pont úgy zajlott ahogy szerettem volna: természetesen, otthon, a nekem tökéletes mértékű „háborítottsággal”. Hatalmas kompetencia-érzést adott az, hogy tudtam mi zajlik épp a testemben, hogy ezzel a tudással sokkal könnyebben engedtem át magam a szülésnek, eszembe sem jutott irányítani azt. Szóval nekem hatalmas segítség volt a szülésre való felkészülésben, és az otthonszülés melletti érvgyűjtögetésben.

Arató Dorottya

“A második szülésemre készülve olvastam a könyvet, kb. három nap alatt „befaltam”. Akkor még kórházban szültem. Aztán mikor még terhes se voltam a harmadikkal, megláttam az egyik könyvesboltban és azonnal megvettem. A harmadikkal otthonszülésre készültem, párszor kézbe vettem, de addigra már magamba szívtam annyi tudást, hogy nem olvastam újra. Viszont azóta is az egyik legnagyobb becsben tartott könyvem. Nem tervezünk több gyereket, úgyhogy igazából ez a példány a lányomra vár. Ennél jobb ajándékot jelenleg nem tudok neki elképzelni.”

Papp Prohászka Laura

“Másodéves voltam védőnő szakirányon, éppen a medikalizált (számomra borzalmas) szülésről tanultunk a Szülészet tantárgy keretein belül, amikor ráakadtam a Vajúdástámogatás mindenkinekre. Teljesen ellentétben állt az addig tanultakkal és sokkal közelebb ahhoz, amit én elképzeltem a szülésről! Valahogy minden sokkal logikusabb és egyértelműbb volt benne, hogy csakis ÍGY szabadna hozzáállni ehhez a témakörhöz! Azóta rongyosra olvastam, minden családnak, akivel kapcsolatba kerültem, ajánlottam, mint alapművet ebben a témában, tartotta bennem a lelket, mikor a szülésznői másoddiplomámat szereztem, hiánypótló, nagyon gyakorlatias könyv, ráadásul magyarul. Minden szülés előtt álló családnak, valamint szülészettel foglalkozó szakembernek el kellene olvasnia!”

Gyenes Dorottya

“A Vajúdástámogatást VBAC-re készülve vettem meg. Az egész császáros szülésemet, az ott kapott és testem működését kétségbevonó mondatokat rakta helyre bennem a könyv olvasása.

Gyógyító volt számomra. Második szülésemnél indítani szerettek volna, hálás vagyok a könyv tájékozott döntéshoza-talról szóló részének, mert ennek köszönhetően tudtam olyan kérdéseket feltenni az ügyeletes orvosnak, saját orvosomnak, szülésznőmnek, amikre választ kapva könnyebben tudtam döntést hozni.

A Vajúdástámogatás az egyetlen könyv szülés/várandósság témában, amit a férjem is olvasott, és hatására vált igazi támaszommá, támogatómmá a várandósság utolsó napjaiban. Úgy futottunk neki a VBAC-nek, hogy ő nem fog orvosoknak ellentmondani…majd amikor indításra hívtak, ő volt az, aki közölte: „már látens szakaszban vagy, estére már nem lesz szükség indításra.” Igaza lett… másnap délre született meg a lányunk.

A Vízbenszülést hosszú és kalandos úton végül a héten kaptam meg, kíváncsian várom.”

F.A. Judit