Barion Pixel

(2024 őszi) Dúlaképzés Mesővel és Nanduval

44 000 Ft64 000 Ft

Dúla alapképzésünket olyan nőknek szánjuk, akik hivatást éreznek a szülés körüli asszonytársi segítségnyújtásra. Ha benned is felébredt az érdeklődés, megszólalt a belső hívó hang, akkor jó eséllyel köztünk a helyed. Lehet, hogy saját szülése(i)d pozitív tapasztalatából merítve szeretnél másokat is egy felemelő, megerősítő szülésélményben részesíteni, de az is lehet, hogy épp a nehéz élmények megélése visz afelé, hogy másoknak segíts, hogy ők könnyebben, természetesebben adhassanak életet. Sőt, még az is lehet, hogy (még) nincs gyermeked, de a hívó szót akkor is hallod mindenen keresztül…

FONTOS! A részvétel és a lemondás feltételeit és egyéb tudnivalókat a leírásban találod, feltétlenül olvasd el, mielőtt jelentkezel!

Cikkszám: W004-1-1-1-1-1 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

Holdudvar dúla alapképzés 2024. október-december

Dúla alapképzésünket olyan nőknek szánjuk, akik hivatást éreznek a szülés körüli asszonytársi segítségnyújtásra. Ha benned is felébredt az érdeklődés, megszólalt a belső hívó hang, akkor jó eséllyel köztünk a helyed. Lehet, hogy saját szülése(i)d pozitív tapasztalatából merítve szeretnél másokat is egy felemelő, megerősítő szülésélményben részesíteni, de az is lehet, hogy épp a nehéz élmények megélése visz afelé, hogy másoknak segíts, hogy ők könnyebben, természetesebben adhassanak életet. Sőt, még az is lehet, hogy (még) nincs gyermeked, de a hívó szót akkor is hallod mindenen keresztül.

Dúlával szülni az anya szemszögéből röviden annyit jelent, hogy a vajúdás és a szülés során végig van vele valaki, aki csak az ő testi-lelki jóllétét szolgálja, vele érez együtt és hozzá lojális. Nem befolyásolja őt a választásaiban, de képes információkhoz segíteni, hogy az anya meghozhassa a saját döntéseit. Egyesek szerint olyan, mint a tofu: táplál és feltölt, de az ízét a szülő nő adja meg. A dúla nem egészségügyi szakemberként, hanem asszonytársi segítőként van jelen, akár kórházi-, akár otthonszülésnél. Segíthet fizikai vajúdástámogatással (masszázs, borogatás, testhelyzetek stb.), adhat lelki támogatást vagy segíthet a tájékozódásban. (Arról, hogy ki is valójában a dúla, mit tesz és mit nem, itt olvashatsz bővebben.)

Magyarországon több dúlakör és képzőhely is működik, amelyek szintén rendszeresen tartanak alapképzéseket. Sokáig ezért nem indítottunk magunk is dúlaképzést, mert elegendőnek találtuk azt, ami a többi dúlaműhely kínálatában szerepelt. Azonban az idők során egyre több olyan megkeresést kaptunk, hogy az érdeklődők kifejezetten tőlünk szeretnének tanulni, azt, amit mi tudunk átadni a magunk sajátos módján. Elmondható tehát, hogy ez a képzés „közkívánatra” született, és bár vannak átfedések, valóban vannak különbségek is más képzésekhez képest. Ha fontolgatod a jelentkezést, érdemes tájékozódnod valamennyi lehetőségről.

Képzésünk bábai szemléletű, ami többek között azt is jelenti, hogy a várandósságot, a szülést és a gyermekágy időszakát szétválaszthatatlan egységnek tekinti. Ennek okán a tematikánkat is úgy állítottuk össze, hogy az kiterjedjen a teljes gyermekvárási ciklusban ellátható dúlai feladatokra. A szülés tervezett helyszínét tekintve egyenrangú opcióként tekintünk a kórházi szülésre és az otthonszülésre. Így mindkét helyszínhez kapcsolódó sajátos készségtár kialakításához lefektetjük az alapokat, függetlenül attól, hogy a résztvevőknek később lesz-e helyszín preferenciájuk vagy akár korlátozzák-e vállalásaikat csak az egyik vagy másik helyszínre.

A képzés összesen 7 napos, 2+3+2 felosztásban. Tervezett időpontjai (minden nap 9-17-ig, ajánlottan – de nem kötelezően – bentlakással a helyszínen):

 1. modul: 2024. október 24-25. (csütörtök-péntek)
 2. modul: 2024. november 20-22. (szerda-csütörtök-péntek)
 3. modul: 2024. december 12-13. (csütörtök-péntek)

Tervezett helyszín: Veresegyház (családi ház)

Részvételi díjak:
„Early Bird” ár: 184000 Ft/7 nap – érvényes 2024 július 10-ig az alábbi részletekben:
52000 Ft helyfoglaló előleg (lemondás esetén vissza nem téríthető) – esedékes a jelentkezéskor
44000 Ft – esedékes 2024 október 23-ig,
44000 Ft – esedékes 2024 november 19-ig,
44000 Ft – esedékes 2024 december 11-ig.

Teljes ár: 196000 Ft – érvényes 2024 július 11-től az alábbi részletekben:
64000 Ft helyfoglaló előleg (lemondás esetén vissza nem téríthető) – esedékes a jelentkezéskor
44000 Ft – esedékes 2024 október 23-ig,
44000 Ft – esedékes 2024 november 19-ig,
44000 Ft – esedékes 2024 december 11-ig.

Az egyes modulok külön-külön elvégzésére (és csak egy vagy két modul részvételi díjának külön fizetésére) nincs lehetőség, a három modul szervesen összefügg, a résztvevők a teljes folyamatra köteleződnek el. Tanúsítványt azoknak a résztvevőknek tudunk adni, akiknek a hiányzása nem haladja meg a 10%-ot, azaz 6 órát. Hiányzás esetén a képzésvezető(k) nem köteles(ek) pótlási lehetőséget biztosítani (de ha következő képzésen erre van lehetőség és férőhely, akkor méltányosságból megtehetik).

Minden modul önismereti és szakmai elemekből áll. Előbbiek abban segítenek, hogy ki-ki a saját élet- és szüléstörténetének feldolgozásával eljusson egy olyan nyugvópontig, amelyről kiindulva már képes hiteles és hatékony segítő munkát végezni, anélkül, hogy a személyes sérüléseit vagy feldolgozatlan emlékeit a szülő nőre vetítené. Utóbbiak pedig a dúlasághoz kapcsolódó megannyi részképesség kialakításában segítenek a segítő beszélgetés menetétől kezdve a vajúdástámogató technikákon át a praxisvezetés napi ügymenetéig. Egy rendkívül sokoldalú, összeszedett, érdekes, hasznos, jó hangulatú és intenzív képzést álmodtunk meg.

A képzés főbb témakörei (a teljesség igénye nélkül):

 •       A dúlaság definíciója, kompetenciái és kompetenciahatárai
 •       Dúlai szülésfelkészítés, segítő beszélgetés a várandósság alatt
 •       Aktív figyelem, empátia, bizalomépítés
 •       Szülési terv készítés
 •       Az élettani várandósság, szülés és gyermekágy testi, lelki, szellemi és társas-környezeti jellemzői a dúla szemszögéből
 •       A vajúdás előrehaladásának nyomon követése külső jelek alapján
 •       A szülési fájdalom természete, szerepe, kezelése
 •       Fizikai és érzelmi vajúdástámogatás, dúlai szüléskísérés
 •       Kommunikáció az anyával és a szaksegítséggel, mediációs technikák
 •       Tájékozott döntéshez segítés
 •       Az újszülött és az AnyaBaba egység támogatása
 •       A család egységének erősítése a gyermekvárási ciklusban (különös tekintettel az apának nyújtott támogatásra)
 •       B-terv, nehéz helyzetek, gyakran elkövetett hibák
 •       Mit tehet a dúla, ha császármetszésre kerül sor?
 •       Mit kezdjünk a szülési traumával?
 •       A gyermekágyas dúlaság alapjai
 •       A szoptatás támogatása
 •       A dúlaság eszköztára, a dúlatáska tartalma
 •       Aromaterápiás, homeopátiás és gyógynövényes szerek a gyermekvárási ciklusban
 •       Kórházi szülés és otthonszülés kísérése közötti különbségek
 •       Jogi ismeretek, szerződés, dokumentáció, etikai alapok
 •       A praxisvezetés logisztikai és pénzügyi alapjai, önmenedzselés, PR
 •       Esetmegbeszélés
 •       A dúlai hivatás, mint életvitel velejárói
 •       Rekreáció, a kiégés megelőzése
 •       A dúlaközösséghez tartozás örömei és felelőssége

A dúlaképzés mindig önismereti út is egyben. Vannak, akik kifejezetten azért vesznek részt rajta, mert a saját szülésükre szeretnének egy szülésfelkészítőnél mélyebben ráhangolódni, és olyanok is akik a női kör-közösség e sajátos formájában merülnének el, hogy töltekezzenek a kölcsönösen támogató, lélekemelő asszonytársi energiából. Jöhet és jönni is fog sokféle érzés, mély megnyílások, felismerések, könnyek vagy épp nevetés, megtartás és megtartva levés, együtt haladás az egyensúly, a belső harmónia felé. Bármi is a motivációd, arra mindenképp számíthatsz, hogy az együtt töltött idő a személyes életedre nézve is értékes, sőt, transzformatív élmény lesz.

A képzést facilitálják a Holdudvar Bábaház tagjai: Noll A. Nandu holisztikus bába és Miskovics-Kobza Zsuzsanna Meső dúla, mediátor, valamint az általuk meghívott vendég előadók.

A részvétel feltétele:
1. Minden programunk és képzésünk esetén: A részvételi díj befizetése átutalással vagy bankkártyával.
2. A Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (FAR) nyilvántartott képzéseink esetén a felnőttképzési szerződés megkötése. Ha szeretnéd előre megismerni a felnőttképzési szerződés tartalmát, kérj szerződésmintát a nandu@nandu.hu e-mail címen. Emellett az ÁSZF-ben is megnézheted, hogy pontosan mely adataid megadására lesz szükség a szerződéskötéshez.

Jelentkezés után az átutalás elmulasztása, illetve lemondás nélküli meg nem jelenés a tréningen nem mentesít e fizetési kötelezettség alól. Kérlek ezért, hogy felelős módon add le a jelentkezésed, és mihamarabb indítsd el az utalást (vagy válaszd a bankkártyás fizetési módot).
A helyfoglalást a befizetés véglegesíti, helyhiány esetén a befizetés sorrendjében kerülnek be a résztvevők. Előzetes regisztráció nélküli részvétel, illetve készpénzes fizetés a helyszínen csak a szabad helyek és a csoportdinamika függvényében, eseti elbírálás alapján elképzelhető, de korántsem biztos, így inkább nem ajánlott.

Lemondás feltételei:
A helyfoglaló előleg kizárólag akkor kerül visszatérítésre, ha a képzés a szervező(k) hibájából vagy vis major esemény miatt marad el.
A részvételi díj egy héten túli lemondás esetén 90%-ban visszautalásra kerül, 10% kezelési költséget számítunk fel.
Egy héten belüli lemondás esetén a részvételi díj már nem visszatéríthető, kivéve
– a résztvevő orvosi igazolással alátámasztott betegsége (családtagok betegségére nem vonatkozik) vagy
– szülés körüli segítő foglalkozásúak esetében igazolható aznapi szüléskísérés esetét.
Több alkalmas, egymásra épülő alkalmakból álló képzés esetén többedik alkalmon csak akkor vehet részt a jelentkező, ha az összes előző alkalmat is kifizette (függetlenül attól, hogy részt vett-e rajtuk vagy sem).
A lemondást és a visszatérítés igényét e-mailben kell jelezni (szükség szerint az igazolást csatolva) a nandu@nandu.hu e-mail címen.

Mivel programjaink többségét szülés körüli segítők tartják, fennáll annak a lehetősége, hogy a műhely olyan szülés miatt marad el, amelynek kísérésére az előadó(k) hivatott(ak). Ilyen esetben a megadott e-mail címeken, lehetőség szerint telefonszámokon mindenkit igyekszünk a lehető leghamarabb értesíteni és a programra „esőnapot” tűzünk ki. Akinek az nem felel meg, annak természetesen 100%-ban visszatérítjük a részvételi díját. Ugyanez a helyzet, ha a program a szervező(k)/előadó(k) hibájából vagy bármilyen más vis major esemény miatt marad el. Szerencsére ilyesmire az elmúlt években még szinte egyáltalán nem volt példa.

Számlázási adatok
Feltétlenül ugyanazt a számlázási nevet és címet add meg, amelyhez tartozó bankszámláról az átutalást teljesíted!

A képzés fényképes, teljes terjedelmű leírása a honlapon itt olvasható.

Résztvevőink írták:

“Minden percét imádtam! Hálás vagyok, hogy részese lehettem, kötelező hangulatjavìtònak felìrnám mindenkinek! Női kör, megtartò erő, értő figyelem, támogatò közeg, nyitott szìv, alázat és szolgálat!” (Eszenyi-Laskovich Milica)

„Szavakkal én sem tudnám leírni , mennyire elképesztő képzés volt. Ha érzed a hívást és csodát akarsz megélni ,akkor itt a helyed. Minden nőnek receptre írnám.” (Hoffmann Lili)

„Szívből ajánlom minden nőnek ezt a képzést, aki gyermeket szeretne. Olyan dolgokra világít rá, olyan információkkal vértez fel, amelyek tudatában az ember felkészültebben vág neki a kihívásoknak. Csodálatos nőkkel vehettem részt a képzésen, amiért igazán hálás vagyok. Egy őszinte, nyitott, támogató női kör alakult ki. Köszönöm a lehetőséget! ” (Buzás Beáta)

„Minden nőnek ajánlom a tanfolyamot aki segíteni szeretne másoknak és annak is aki fejlődni szeretne mint Nő, illetve felkészülni a saját szülésére. Magas szakmai tudást és évtizedes tapasztalatot osztottatok meg velünk amiért hálás vagyok. Szavak nélkül értitek egymást, érződik az egyetértés, tisztelet egymás iránt. Felemelő lehet veletek szülni és köszönöm minden nő nevében, hogy ezt a tudást, tapasztalatot átadjátok. Igazi támogató, elfogadó női kör alakult ki a csoportban.” (Petényi Orsolya)

„Végtelen hála van bennem, amiért létrejött ez a dúlaképzés, és én épp ezt a képzést, épp ekkor és épp ezekkel a csodálatos Istennőkkel, fogadott Nő-véreimmel végezhettem el! Rendkívül meghatározó időszaka lett ez az életemnek, aminek kapcsán egy új gyönyörűséges irányt kaptam az életutamon. Köszönet érte minden Nőnek, aki inspirált rá.” (Dominik Rita)

További információk

Dúlaképzés

Helyfoglaló előleget fizetek, Részletet fizetek