Barion Pixel

Születésélmény-feldolgozás víziterápiával (egyéni kezelések)

23 110 Ft

Egy viziterápiás élmény a víz meleg közege és a kezelő karjában megtapasztalt biztonságérzet okán önmagában is gyakran felidézi a méhen belüli életet. Speciális mozgatási sémákkal azonban ez a hatás tovább mélyíthető és terápiás célokra használható. Perinatális vízierápiás napunkon ezt a belső munkát segítjük egy exkluzív, teljesen egyéni kezelés során (senki más nincs a medencében, sőt a medencetérben sem). A kezelés segíthet megérteni a születés körüli élményeket és azok hatásait a felnőtt életre. Egy védett közegben történő, testi szintű felidézés során részben vagy egészben „újraírhatók” a nehéz minták, mint például az anyától történt szeparáció vagy a nehéz megszületés élménye.

A részvétel feltételeiről FELTÉTLENÜL OLVASD EL A LEÍRÁST és csak ennek ismeretében tedd a programot a kosárba!

Elfogyott

Leírás

Egy viziterápiás élmény a víz meleg közege és a kezelő karjában megtapasztalt biztonságérzet okán önmagában is gyakran felidézi a méhen belüli életet. Speciális mozgatási sémákkal azonban ez a hatás tovább mélyíthető és terápiás célokra használható.

Bábaként különösen közel áll hozzám a szülés/születés körüli időszakkal kapcsolatos viziterápiás munka. Segítségével az embrionális és magzati lét, vagy a megszületés emlékképei közvetlenebb módon is előhívhatók a testben őrzött tudatosságból, mint az általános vízi masszázs- és mozgatásterápiás (pl. Watsu) kezelések során.

Perinatális vízierápiás napunkon a méhen belüli lét és a születés feldolgozásának belső munkáját segítjük egy exkluzív, teljesen egyéni kezelés során (senki más nincs a medencében, sőt a medencetérben sem).

A kezelés segíthet megérteni a születés körüli élményeket és azok hatásait a felnőtt életre. Egy védett közegben történő, testi szintű felidézés során részben vagy egészben „újraírhatók” a nehéz minták, mint például az anyától történt szeparáció vagy a nehéz megszületés élménye.

A kezelést a bábai tapasztalatomból is sokat merítve, intuitív módon, a célnak megfelelően mindig személyre szabottan alakítom, több víziterápiás rendszer technikáiból válogatva. Gyakran merítek a David Sawyer által kifejlesztett Integratív Aquaterápia (IAT) technikáiból is, mivel ezeket a technikákat tapasztaltam a legalkalmasabbnak az élet legkorábbi szakaszából származó traumák oldására. A viziterápia segítségével kezelhető problémák, jelenségek közé tartoznak például

  • az anya-kapcsolat sérüléséből eredő kötődési zavarok;
  • nehéz születésből fakadó fizikai és érzelmi traumák;
  • a születés előtt/alatt a magzat szervezetébe jutott káros anyagok vagy negatív érzelmek („érzelmi/energetikai toxinok”) hatásai;
  • várt gyermek vs. nem vagy nehezen várt gyermek: ambivalens szülői érzelmek hatásai, a létjogosultság kérdése;
  • generációkon átívelő sémák befolyása

és még számos más fizikai, pszichés vagy spirituális természetű jelenség.

Minden születés körüli időszakkal dolgozó, gyógyulást segítő módszer biztonságához elengedhetetlen az utókövetés, ezért erre külön hangsúlyt fektetünk.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a módszerrel kapcsolatban elhangzik ugyan a „terápia” kifejezés – a nemzetközi terminológiához igazodva -, azonban a kezelések nem minősülnek sem pszichoterápiának, sem orvosi értelemben vett gyógyításnak, hanem a kezelt személy öngyógyító folyamatait támogatják igen hatékony és biztonságos módon.

Tapasztalatom szerint viziterápiával nemcsak születési, hanem szülési trauma is oldható.

Tudomásom szerint jelenleg rajtam kívül nincs más olyan Watsu kezelő Magyarországon, aki kifejezetten a perinatális időszakra szakosodott, WABA-akkreditált viziterápiás képzést kapott volna. Ha ez változik, szólok, szóljatok.

A programot fizikailag és mentálisan egészséges, felnőtt személyeknek ajánlom. A várandósság nem kizáró ok.

Időpont: 2024. július 7. vasárnap.
Az egyes napokon belüli időbeosztás:
1. kezelés 9.00-10.00
2. kezelés 10.30-11.30
3. kezelés 12.00-13.00
4. kezelés 14.00-15.00
5. kezelés 15.30-16.30
6. kezelés 17.00-18.00

Egy kezelés 50-60 percig tart. A megérkezésre, átöltözésre és a kezelés előtti-utáni rövid beszélgetésekre további 20-30 percet érdemes számolni, tehát egy fő összesen kb. két órát tölt a helyszínen. Az adott napon belül a kezelés időpontját a férőhelyek függényében a nandu@nandu.hu e-mail címen lehet egyeztetni.

Helyszín: Diófa-ház, 2112 Veresegyház, Gödöllői utca 10.

Részvételi díj: 13000 Ft kezelés + 3510 Ft Áfa + 6600 Ft a privát medence bérleti díja = összesen 23110 Ft.

Felszerelés: fürdőruha, papucs, törölköző, esetleg fürdőköpeny. Hosszú haj esetében hasznos a hajat viszonylag magasan a fejtetőn összekötni.

A részvétel feltétele:
Minden programunk és képzésünk esetén: A részvételi díj befizetése átutalással vagy bankkártyával. Az adózásról szóló (KATA) jogszabályok 2022. szeptembertől életbe lépő változásai miatt csak magánszemélyek jelentkezését tudjuk fogadni.

Jelentkezés után az átutalás elmulasztása, illetve lemondás nélküli meg nem jelenés a programon nem mentesít e fizetési kötelezettség alól. Kérlek ezért, hogy felelős módon add le a jelentkezésed, és mihamarabb indítsd el az utalást (vagy válaszd a bankkártyás fizetési módot).
A helyfoglalást a befizetés véglegesíti, helyhiány esetén a befizetés sorrendjében kerülnek be a résztvevők. Előzetes regisztráció nélküli részvétel, illetve készpénzes fizetés a helyszínen csak a szabad helyek függvényében, eseti elbírálás alapján elképzelhető, de korántsem biztos, így inkább nem ajánlott.

Lemondás feltételei:
A részvételi díj egy héten túli lemondás esetén 90%-ban visszautalásra kerül, 10% kezelési költséget számítunk fel.
Egy héten belüli lemondás esetén a részvételi díj már nem visszatéríthető, kivéve
– a résztvevő orvosi igazolással alátámasztott betegsége (családtagok betegségére nem vonatkozik) vagy
– szülés körüli segítő foglalkozásúak esetében igazolható aznapi szüléskísérés esetét.
Utóbbi két esetben is felszámolásra kerül 6600 Ft medencebérleti díj, amelyet a jelentkezés után már nem áll módunkban lemondani.
A lemondást és a visszatérítés igényét e-mailben kell jelezni (szükség szerint az igazolást csatolva) a nandu@nandu.hu e-mail címen.

Ha a program a szervező hibájából vagy bármilyen más vis major esemény miatt marad el, akkor a megadott e-mail címeken, lehetőség szerint telefonszámokon mindenkit igyekszünk a lehető leghamarabb értesíteni, és a programra „esőnapot” tűzünk ki. Akinek az nem felel meg, annak természetesen 100%-ban visszatérítjük a részvételi díját. Szerencsére ilyesmire az elmúlt években még szinte egyáltalán nem volt példa.

Számlázási adatok
Feltétlenül ugyanazt a számlázási nevet és címet add meg, amelyhez tartozó bankszámláról az átutalást teljesíted!