Barion Pixel

Az American AquaNatal® egy testközpontú szülésfelkészítő módszer, melyet a kubai származású, Amerikában élő bába és delfinkutató, Marina Alzugaray fejlesztett ki. Nem katedráról előadott vagy könyvből olvasott elméletek, hanem ősi, primitív, elemi, testi élmény szintjén hoz összhangba bennünket saját nőiségünkkel, izmaink lazulásával-feszülésével, a légzésünkkel és a születendő kisbabával. Azaz: keveset mond, sokat mutat. Alkotója mélyen merített az általa ismert összes mozgásművészet adta lehetőségekből, így a gyakorlatok jóga, orientális tánc és meditációs elemeket is tartalmaznak. Sőt még olyasmiket is, amiket Marina a delfinektől tanult!

Az AquaNatal® amellett, hogy gyengéden, de határozottan edzésben tart, remek felkészülés a szülésre. A gyakorlatok nagy része a szülés közben előadódó helyzeteket modellezi és segít, hogy a várandós anya megtalálja a helyét az adott helyzetben. A felkészülés három rétegű: testi síkon különös figyelmet kap a szülésnél fontos izomcsoportok, ízületek rugalmasságának fokozása, majd ehhez kapcsolódik a testet a tudatossággal összekötő légzés, végül pedig azok a vizualizált képek, amelyeknek segítségével a várandós kapcsolódhat kisbabájához, bizakodássá formálhatja félelmeit és kibontakoztathatja belső erejét. „A szülés művészete az elengedés művészete” mottója alatt megtanulhatók a lazítás különböző stratégiái, melyeknek segítségével a vajúdás hatékonyabbá, a méhösszehúzódások közötti szünet pihentetőbbé válik.

Az oktatóképzésre olyan nők jelentkezését várjuk, akik szeretik a vizes közeget, és bármilyen módon kapcsolódnak a várandósokkal végzett munkához, vagy érdeklődnek iránta. Előképzettségbeli feltétel nincs, de előnyt jelent bármilyen oktatási vagy szülés körüli segítő tapasztalat, valamint az is, ha vettél már részt női körön, esetleg van meglévő csoportvezetői gyakorlatod (bármilyen csoporté). A kurzus végén sikeres vizsgát tevők regisztrált oktatóként jogosulttá válnak az American AquaNatal® védjegy használatára.

A képzés hat napos, összesen 50 órás, alapszintű képzés, napi 1-4 óra gyakorlással a vízben.

Az aktuális képzés időpontjáról, árairól, fizetési határidőiről tájékozódni és a képzésre jelentkezni a webshopban lehet.

Az ár tartalmazza az oktatást, a vizsgadíjat, a privát medence bérleti díját és az oktatói kézikönyvet. Nem tartalmaz szállást és étkezést. A képzés nem bentlakásos, messziről érkezőknek szállás szervezésben segítünk.

Maximális létszám 16 fő.

Oktató: Noll A. Nandu holisztikus bába, American AquaNatal® instruktor tréner.

Covid ügyek:
A program kiírásának pillanatában védettségi igazolvány elkérésére nem kötelez minket jogszabály, reméljük, hogy ez így is marad. A körvezető háromszor oltott és természetes úton is védett.

A részvétel feltétele:
1. Minden programunk és képzésünk esetén: A részvételi díj befizetése átutalással vagy bankkártyával.
2. A Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (FAR) nyilvántartott képzéseink esetén a felnőttképzési szerződés megkötése. Ha szeretnéd előre megismerni a felnőttképzési szerződés tartalmát, kérj szerződésmintát a nandu@nandu.hu e-mail címen. Emellett az ÁSZF-ben is megnézheted, hogy pontosan mely adataid megadására lesz szükség a szerződéskötéshez.

Jelentkezés után az átutalás elmulasztása, illetve lemondás nélküli meg nem jelenés a tréningen nem mentesít e fizetési kötelezettség alól. Kérlek ezért, hogy felelős módon add le a jelentkezésed, és mihamarabb indítsd el az utalást (vagy válaszd a bankkártyás fizetési módot).
A helyfoglalást a befizetés véglegesíti, helyhiány esetén a befizetés sorrendjében kerülnek be a résztvevők. Előzetes regisztráció nélküli részvétel, illetve készpénzes fizetés a helyszínen csak a szabad helyek és a csoportdinamika függvényében, eseti elbírálás alapján elképzelhető, de korántsem biztos, így inkább nem ajánlott.

Lemondás feltételei:
Az előleg a jelentkezést követően már nem visszatéríthető, ez foglalja a résztvevő helyét a csoportban és biztosítja a csoport fenntarthatóságát (pl. terembérlet).
A részvételi díj egy héten túli lemondás esetén 90%-ban visszautalásra kerül, 10% kezelési költséget számítunk fel.
Egy héten belüli lemondás esetén a részvételi díj már nem visszatéríthető, kivéve
– a résztvevő orvosi igazolással alátámasztott betegsége (családtagok betegségére nem vonatkozik) vagy
– szülés körüli segítő foglalkozásúak esetében igazolható aznapi szüléskísérés esetét.
A lemondást és a visszatérítés igényét e-mailben kell jelezni (szükség szerint az igazolást csatolva) a nandu@nandu.hu e-mail címen.

Ha a program vis major esemény miatt marad el, akkor a megadott e-mail címeken, lehetőség szerint telefonszámokon mindenkit igyekszünk a lehető leghamarabb értesíteni és a programra „esőnapo(ka)t” tűzünk ki. Akinek az nem felel meg, annak természetesen 100%-ban visszatérítjük a részvételi díját. Szerencsére ilyesmire az elmúlt években még szinte egyáltalán nem volt példa.

Számlázási adatok
Feltétlenül ugyanazt a számlázási nevet és címet add meg, amelyhez tartozó bankszámláról az átutalást teljesíted!

A képzésre kényelmes ruhában érdemes jönni. A vízi foglalkozásokhoz fürdőruha (ha van több, akár váltás is), fürdőköpeny, törölköző, papucs szükséges. Az orientális tánc gyakorlathoz egy-két lenge kendő, akinek van, hastáncruha, esetleg rázóöv vagy bármilyen tánchoz alkalmas öltözék ajánlott. A polifoam vagy jógamatrac, ülőpárna is hasznos tárgyak lehetnek, az autóval érkezők hozzanak!

A képzési napok hossza 8 óra, ehhez mérten szükséges ennivalót hozni. Tea, kávé és ivóvíz ingyenesen rendelkezésre állnak a helyszínen. Saját kulacs vagy vizespalack ajánlott. Jegyzeteléshez íróeszközt hozzatok.

A képzést azok végzik el sikeresen, akik személyes jelenlétüket és figyelmüket motiváltan beleadják a közös munkába, és az utolsó napon megtartott írásbeli és gyakorlati vizsgán is számot adnak arról, hogy valóban elsajátították a módszer oktatásának képességét. A hiányzás megengedett mértéke 5%.

A módszerről további információ olvasható az aquanatal.com weboldalon.

Az aktuális képzésre jelentkezni a webshopban lehet.