Barion Pixel

Ünnep-, otthon- és énteremtő utazás az évkörön

Aki ide belép, egy igazán jóféle virtuális boszorkánykonyhában találja magát, ahol az “üstben” testi-lelki wellness, egészségmegőrzés és kreativitás fő…

Egyre többen szeretnénk az év “jeles napjait” egy merev, erőltetett és férfiközpontú naptár helyett egy nőiesebb, a természettel harmonizáló rend szerint, mindenki számára fenntartható módon megélni. A kétórás online alkalmak fő célja, hogy együtt (újra) felvegyük a kapcsolatot egy részben ősi  tradíciókon alapuló, részben magunk által megteremtett, természetközeli ünnepkörrel, az évszakok és a holdfázisok változásaival, a női ciklikussággal és a női életszakaszok változásaiban rejlő lehetőségekkel is. Tesszük mindezt nőként, akár függetlenül akár családtagként, családanyaként, egyedülálló szülőként, változó korban lévő vagy bölcskorú asszonyként, nagymamaként, gyerekekkel vagy nélkülük, azaz bármely élethelyzet lehetőségeit maximálisan kiaknázva. Az alkalmak tartalmaznak összefoglaló tanításokat különböző kultúrák – köztük a kelta, perui, magyar hagyomány – évkörhöz kapcsolódó szokásairól a tőlem már megszokott gyakorlatcentrikus formában, de mindig lesznek önismereti elemek is, valamint különféle izgalmas praktikák, amelyekkel az adott időszakban jobbá tehetjük a magunk és szeretteink életét. Szó lesz például

  • szezonális receptekről,
  • gyógynövényekről,
  • szertartásos jelentőséggel bíró tárgyakról, eszközökről
  • hagyományos és egyéni szimbólumokról
  • dekorációs ötletekről és hangulati elemekről
  • egy kis lelassulásról és önkényeztetésről.

A program kreatív részét úgy igyekszem összeválogatni, hogy legyen benne alkotni való felnőttek számára és gyerekekkel közösen készíthető projektekhez is.

Vallásfüggetlen, de minden résztvevő személyes hitrendszerét tiszteletben tartó program. A cél az, hogy minél több információból és ötletből meríthessünk, ki-ki meggyőződése és kedve szerint.

Az alkalmak második felében lehetőség nyílik a résztvevők megosztásaira és a kötetlen beszélgetésre, illetve kérdéseket is fel lehet tenni.

A Kör nyitott, az év során bármikor lehet csatlakozni.

Az első, bevezető alkalomról készült audiofelvételt érdemes meghallgatni az újonnan bekapcsolódóknak (ingyenesen elérhető itt). Aki teheti, annak érdemes a teljes folyamatra elköteleződni, mivel a legjobb élményt akkor nyújtja a program, ha sikerül „körbeérni” az évkörön.

Az egyes Körök előadás részéről audiofelvétel és PDF prezentáció is készül, amelyhez minden, az adott hónapban regisztrált résztvevő hozzáférést kap legalább a következő alkalomig. Így ha nem jó az időpont, akkor sem maradsz le az alkalomról (csak az interaktív részről). Alkalmat „ugrani” viszont ebből eredően nem lehet, a regisztrált alkalomszámot sorrendben kell „elfogyasztani”.

Az aktuális időpontok a webshopban kiírt éves kör Leírás részében találhatók. Itt lehet jelentkezni is.

A résztvevők oldalán esetlegesen jelentkező technikai hibákért nem tudunk felelősséget vállalni, az internetkapcsolatról és a részvételt biztosító eszköz működőképességéről mindenki maga gondoskodik.

Szeretettel várlak benneteket,

Nandu