Barion Pixel

Vízbenszülés műhely szülés körüli segítőknek

34 290 Ft36 195 Ft

A műhely a gyakorlatközpontúság maximumát nyújtja, mivel a résztvevők valódi, vízzel telt szülőmedence körül „segédkezve” sajátíthatják el a vízbenszülés kísérésének fortélyait…
A műhely elsősorban szülés körüli szaksegítőknek készült, de szívesen látunk rajta más érdeklődőket is. A felnőttképzési rendszerbe (FAR) bejelentett képzés.
A részvétel feltételeiről FELTÉTLENÜL OLVASD EL A LEÍRÁST és csak ennek ismeretében tedd a tréninget a kosárba!

Leírás

A műhely a gyakorlatközpontúság maximumát nyújtja, mivel a résztvevők valódi, vízzel telt szülőmedence körül „segédkezve” sajátíthatják el a vízbenszülés kísérésének fortélyait.

Az elméleti részben szó esik a vízbenszülés történetéről, a víz élettani és egyéb hatásairól, a vízbenszülés-élményről. A résztvevők átfogó képet kapnak a vízbenszülés előnyeiről és ellenjavallatairól, a vele szemben támasztott fő aggályokra és félelmekre adott válaszokról, a biztonság kérdéseiről. Részletesen kitérünk a logisztikára is: számba vesszük a lehetséges helyszíneket, a különböző típusú épített és hordozható szülőkádakat, medencéket, a kiegészítő felszerelést és a higiéniai intézkedéseket. Átvesszük a vízbenszülés-kísérés gyakorlatának főbb sajátságait: mire kell jobban/másképp figyelni a vajúdás egyes szakaszaiban, a szülésnél, a lepényi szakban és az újszülött ellátása során. Említésre kerülnek a kihívások is: néhány komplikáltabb szituáció és annak megoldása. Szóba kerül a gyakoribb beavatkozások kivitelezhetősége vagy alternatívája, a gátvédelem kérdése,a köldökellátás és a korai kötődés támogatása. Végül a vizes környezet szülésen kívüli használatára is kitérünk: a vízi szülésfelkészítésre, a vízi születésélmény-feldolgozásra és a babaúszásra is.

A résztvevők maguk állítják fel és töltik meg a medencét, ezzel is gyakorolva a felszerelés összeállításának szükséges lépéseket. A műhely második felében élő szülésmodellezés következik, amelyet egy rendkívül színvonalas, kifejezetten a természetes szülés élethű modellezésére kifejlesztett szett (Laerdal – MamaNatalie) segítségével, a szülő nő élő modell általi megjelenítésével valósítunk meg. Begyakorolható  a különböző testhelyzetekhez való alkalmazkodás, az újszülött kiemelése a vízből, a medence körüli vajúdástámogatás és még számos más bába- és dúlakészség.

A műhely elsősorban szülés körüli (leendő) szaksegítőknek: bábatanoncoknak, szülésznő hallgatóknak, szülésznőknek, szülészorvosoknak készült.
Dúlákat is örömmel látunk, amennyiben szívesen kerülnek a modellezés erejéig bába(tanonc) szerepbe is.
Bár ez a műhely nem egy szülésfelkészítő, a vízbenszülés iránt különösen érdeklődő várandós (vagy nem várandós) anyákat is szívesen látjuk.
A szülésmodellezés még fel nem dolgozott szülési trauma esetén érzelmileg megterhelő lehet, ezt minden résztvevőnek figyelembe kell vennie.

FONTOS információk a műhelyről:

Időpont: 2023. június 30. péntek 9-16 óra (a felszerelés lebontásának időigénye miatt érdemes legalább fél óra plusz időráfordítással számolni a program végén)
Budapesti helyszín tervezés alatt (a legvalószínűbb:1039 Bp. Zrínyi u. 43.).

A részvétel feltétele:
1. Minden programunk és képzésünk esetén: A részvételi díj befizetése átutalással vagy bankkártyával.
2. A Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (FAR) nyilvántartott képzéseink esetén a felnőttképzési szerződés megkötése. Ha szeretnéd előre megismerni a felnőttképzési szerződés tartalmát, kérj szerződésmintát a nandu@nandu.hu e-mail címen. Emellett az ÁSZF-ben is megnézheted, hogy pontosan mely adataid megadására lesz szükség a szerződéskötéshez.

Jelentkezés után az átutalás elmulasztása, illetve lemondás nélküli meg nem jelenés a tréningen nem mentesít e fizetési kötelezettség alól. Kérlek ezért, hogy felelős módon add le a jelentkezésed, és mihamarabb indítsd el az utalást (vagy válaszd a bankkártyás fizetési módot).
A helyfoglalást a befizetés véglegesíti, helyhiány esetén a befizetés sorrendjében kerülnek be a résztvevők. Előzetes regisztráció nélküli részvétel, illetve készpénzes fizetés a helyszínen csak a szabad helyek és a csoportdinamika függvényében, eseti elbírálás alapján elképzelhető, de korántsem biztos, így inkább nem ajánlott.

Lemondás feltételei:
A részvételi díj egy héten túli lemondás esetén 90%-ban visszautalásra kerül, 10% kezelési költséget számítunk fel.
Egy héten belüli lemondás esetén a részvételi díj már nem visszatéríthető, kivéve
– a résztvevő orvosi igazolással alátámasztott betegsége (családtagok betegségére nem vonatkozik) vagy
– szülés körüli segítő foglalkozásúak esetében igazolható aznapi szüléskísérés esetét.
A lemondást és a visszatérítés igényét e-mailben kell jelezni (szükség szerint az igazolást csatolva).

Mivel programjaink többségét szülés körüli segítők tartják, fennáll annak a lehetősége, hogy a műhely olyan szülés miatt marad el, amelynek kísérésére az előadó(k) hivatott(ak). Ilyen esetben a megadott e-mail címeken, lehetőség szerint telefonszámokon mindenkit igyekszünk a lehető leghamarabb értesíteni és a programra „esőnapot” tűzünk ki. Akinek az nem felel meg, annak természetesen 100%-ban visszatérítjük a részvételi díját. Ugyanez a helyzet, ha a program a szervező/előadó hibájából vagy bármilyen más vis major esemény miatt marad el. Szerencsére ilyesmire az elmúlt években még szinte egyáltalán nem volt példa.

Számlázási adatok
Feltétlenül ugyanazt a számlázási nevet és címet add meg, amelyhez tartozó bankszámláról az átutalást teljesíted!

A tréningre kényelmes ruhában érdemes jönni. Száraz váltóruha (zokni is!) ajánlott arra az esetre, ha a medencéből kifröcskölnénk egy kicsit a vizet. A tréning hossza 7 óra, ezért némi ennivaló is jól jöhet. Tea és ivóvíz ingyenesen rendelkezésre áll a helyszínen. Igény szerint jegyzetelni is lehet, amihez íróeszközt hozzatok.

A program részletes, képes tartalmi leírása szervezőknek és résztvevőknek itt található.

Résztvevőink írták:

„A Vízbenszülés műhely, azt gondolom, életem egyik legmeghatározóbb eseménye lett! Több előadást hallottam már ebben a témában, de sehol nem volt még alkalmam gyakorlatban is elsajátítani mozdulatokat, kipróbálni különböző szituációkat. Úgy érzem, hogy a műhelynek köszönhetően magabiztosan merek majd odaállni a szülőmedence partjára vagy akár bele, valamint bátrabban fogom ezt a szelíd, csodálatos módszert javasolni mind az anyák, mind a kolléganőim számára. Sokat adott jövőbeni tevékenységemhez! Köszönöm! ”  H.V.N. szülésznő

„Szülésznőként vettem részt a vizbenszülés tréningen, mivel a saját vízbenszülés élményemen kívül nincs más tapasztalatom a témában. Nagyon hasznosnak találtam, gyakorlatorientált. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne vízbenszülést kísérni, vagy ő maga vízben szülni.”  T.T.F.A. szülésznő

További információk

Vízbenszülés csomagok

Műhely egy fő részére, Műhely egy fő részére + Vízbenszülés nyomtatott könyv, Műhely egy fő részére + Vízbenszülés e-könyv, Műhely 1 fő részére + 90 perces egyéni konzultáció