Barion Pixel
Akció!

Szülésfelkészítő alapcsomag | Könyv

13 000 Ft

FONTOS! A könyvcsomag a Vajúdástámogatás mindenkinek című könyv készlethiánya miatt átmenetileg nem kapható. Harmadik, bővített kiadása e-könyv formájában 2022 novemberére, nyomtatott könyv formában pedig 2022 november-2023 március között várható az előzetes tervek szerint.

A csomag három bábai szemléletű összefoglaló művet tartalmaz, melyek egymást remekül kiegészítve segítik a babát váró édesanyákat, szülőpárokat a felkészülésben.

“Várandósok számára ez évek óta a könyvajánló toplistám” (Nandu)

Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez (3. kiadás, Jaffa kiadó 2015.)
Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol (Második, bővített kiadás, Aromakeverékek bt. 2021.)
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek (Második kiadás, Jaffa kiadó 2017.)

Elfogyott

Leírás

A csomag három bábai szemléletű összefoglaló művet tartalmaz, melyek egymást remekül kiegészítve segítik a babát váró édesanyákat, szülőpárokat a felkészülésben.

“Várandósok számára ez évek óta a könyvajánló toplistám” (Nandu)

Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez

“Ina May Gaskin, a világ legismertebb hivatásos bábája a hetvenes évek elején alapította meg férjével és kétszázötven társával a modern bábaság bölcsőjének számító legendás, Tennessee állambeli Farmot. A ma is nagyrészt önellátó gazdálkodást folytató közösséget bábaközpontja tette világhírűvé, ahová ma már külföldről is érkeznek nők, hogy gyermeküket művi beavatkozás nélkül, támogató környezetben hozzák világra.
A könyv első részében az anyák által elmesélt szüléstörténeteket a szerző kommentárjai követik, amelyek laikusok és szakemberek számára is nélkülözhetetlen gyakorlati útmutatóvá és lebilincselő olvasmánnyá teszik a kötetet. Gaskin nézeteinek kiindulópontja az, hogy a nők testi és lelki képességei tökéletesen alkalmassá teszik őket a természetes szülésre, ezért támogatni kell őket abban, hogy e képességükkel tudatos módon éljenek. Józan, elfogultságmentes hangja, tudományos érvei hitelesítik az orvosi körökben is elismert szerzőt, ugyanúgy, ahogyan nagy felkészültsége mögött meghúzódó szakmai szerénysége is: mindig a szülő nőt tekinti a legfontosabbnak.
Könyvünket a legutóbbi, 2009-es megjelenéshez képest friss adatokkal, kiegészítésekkel bővítettük, a legújabb amerikai kiadás alapján.”

Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol

A bába válaszol első kiadása óta 26 év telt el. Ennek apropóján a szerző, Ingeborg Stadelmann aktualizálta és csaknem 150 oldallal bővítette a könyvet. Így az új kiadás nemcsak azoknak jelent újdonságot, akik most ismerkednek meg a német bába és aromaterapeuta művével, hanem azoknak is, akik már régóta forgatják kezükben ezt a Magyarországon is méltán népszerű, várandósoknak és szakembereknek szóló művet.

“Továbbra is elsődleges szándékom, hogy e könyvem valódi “kincsesbánya” legyen a leendő szülők számára, akik ismeretekkel felvértezve, öntudatosan és megerősödve szeretnék átélni a várandósság, valamint a szülés és a gyermekágy időszakát. Nagy örömömre szolgál, hogy sikerült érthető asszonyi nyelven megfogalmaznom a mondandómat, így ez a könyv már évek óta a gyermeket váró anyák és apák “bibliája” lett. De pályakezdő bábák is nélkülözhetetlennek tartják: a bábaképzésben úgy hivatkoznak rá, hogy a “másik tankönyv”, és sok bába ebből készül fel az állásinterjúra. E könyvem ellenpontja a hagyományos tankönyveknek, bábatársaimnak pedig fontos segítséget nyújt a független bábaság felé vezető úton.”

“A fentiekhez csak annyit tudok hozzátenni, hogy az új kiadás fordítója, Görbicz Adria független bába személye számomra garancia arra, hogy színvonalas magyar kiadást tartunk a kezünkben. Ez – valljuk be – igen ritka kincs. Adriával – a sors humorérzékét bizonyítva – nemcsak a szülésznőképzőben, de sok évvel korábban az ELTE német szakán is egy évfolyamon találtuk magunkat, így tudom, hogy a fordításhoz is és a bábasághoz is kiválóan ért.” (Nandu)

Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek

“Együtt készültök a szülésre? A nagy, ismeretlen esemény előtt ott feszül bennetek a kérdés: vajon mit tehetünk majd, hogy könnyebb legyen? Mit kérhetek szülő nőként, mi lehet igazán jó nekem? Mit tehetek mint társ, hogy igazán segítsem őt?

Könyvünk képekkel gazdagon illusztrált lapjain a szerző közérthető egyszerűséggel, mégis átfogó alapossággal osztja meg az olvasóval a hatékony szüléskönnyítő módszereket, gyógyszermentes fájdalomcsillapító technikákat, segítő testhelyzeteket és még számtalan egyéb bábatrükköt, amelyek segítségével bárkiből magabiztos támogatója válhat a vajúdó anyának.

Vajúdástámogatás mindenkinek azonban korántsem csupán technikai dolgokra korlátozódik: holisztikus szemléletéhez híven nem csak „teste”, hanem „lelke” is van. Sok fontos információt megtalálunk benne a szülés lelki blokkjainak elhárításáról, a megfelelő pillanatban kimondható és a holtponton átemelő, bátorító szavakról, a támogatás helyes időzítéséről, illetve a vajúdó anya testbeszédének, megnyilvánulásainak értő olvasásáról, amely sok esetben szükségtelenné tehet egyes beavatkozásokat.

Noll Andrea Nandu holisztikus bába ismereteinek és gyakorlati készségeinek nagy részét az Egyesült Államok mexikói határvidékén, egy kizárólag bábák által működtetett születésközpontban sajátította el, ahol a szülés körüli segítségnyújtás modern eszköztárát a hagyományos bábaság generációkon át bevált vajúdástámogató technikái is gazdagították, amelyek puszta kézzel és sok szeretettel olykor csodákra képesek. A szerző és hiánypótló kötetének célja, hogy a szülés körüli segítő jelenlét mikéntje újra az általános műveltség részévé váljon, erősítve a bizalmat a nők veleszületett életadó képességében és a természet bölcsességében.”

További információk

Tömeg 1.673 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szülésfelkészítő alapcsomag | Könyv” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.